Петдневна диета със силно ограничени калории удължава живота, като засилва

...
Петдневна диета със силно ограничени калории удължава живота, като засилва
Коментари Харесай

5-дневна диета със силно ограничени калории засилва имунната система

Петдневна диета със мощно лимитирани калории удължава живота, като ускорява имунната система, понижава риска от сърдечносъдови болести, рак и диабет, оповестява английският в. " Дейли телеграф ".

Диетата е създадена от експерти от университета на Южна Калифорния. Тя лимитира калориите до една трета от естественото и набляга на зеленчуковите супи и чая от лайка. Добре е някои хора да я съблюдават всеки месец, само че за други е задоволително един път на три месеца или на половин година. Определяща е обиколката на талията и здравословното положение.

Същият екип от учени предходната година откри, че гладуването регенерира имунната система и е доста потребно за здравето в дълготраен проект. Тъй като за доста хора обаче то не е целесъобразно, учените са основали диета, която има същия резултат.

" Лично аз пробвах и двете и имитиращата диета е доста по-лесна за съблюдаване, а и доста безвредна ", споделя ръководителят на екипа, проф. Валтер Лонго.

През първия ден на диетата са позволени 1090 калории - 10% протеини, 56% мазнини и 34% въглехидрати. От втория до петия ден калориите понижават до 725 - 9% протеини, 44% мазнини и 47% въглехидрати.

При тестванията на диетата с хора биомаркерите за остаряване, диабет, рак и сърдечносъдови болести намалели до три месеца, допълва БТА. Телесните им тлъстини също са намалели. Участниците са се хранели обикновено 25 дни от месеца, без значение дали питателните им привички са били положителни или неприятни.

При тестванията с мишки диетата е повишила броя на регенеративните стволови кафези в органите им, в това число и в мозъка. Там се нараснали новите неврони, допринасящи за по-добра памет и учене. При мишките на междинна възраст диетата понижила случаите на рак, възпаленията, забавила загубата на костна маса, подобрила когнитивните качества, засилила имунната система.

Според учените резултатът от диетата се дължи на обстоятелството, че понижава хормон, който способства за растежа и склонността към рак. Тя препрограмира тялото да старее по-бавно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР