Петчленен състав на ВАС ( Върховен административен съд) отхвърли жалбите

...
Петчленен състав на ВАС ( Върховен административен съд) отхвърли жалбите
Коментари Харесай

Няма пречка за изграждане на нова ядрена мощност на АЕЦ Козлодуй

Петчленен състав на Върховен административен съд ( Върховен административен съд) отхвърли жалбите против Оценка на въздействието върху околната среда (Оценката на въздействието върху околната среда) за създаване на нова нуклеарна мощ на площадка 2 на АЕЦ „ Козлодуй “, написа novini.bg.

Жалбите бяха против решение на министъра на околната среда и водите, с което е утвърдена оценката за влияние на околната среда по отношение на реализиране на капиталово предложение „ Изграждане на нова нуклеарна мощ от най-ново потомство на Площадка 2 на АЕЦ „ Козлодуй “. До този резултат се доближи след анулация на решение на тричленен състав, с което беше анулирана оценката.

Съдът е приел, че са спазени наложителните процедури по Наредбата за Оценка на въздействието върху околната среда. Проведени са съвещания с 38 институции и неправителствени институции. Проведени са публични разисквания на територията на страната и в Република Румъния.

По отношение на поставения от жалбоподателите въпрос за дълготрайното решение на казуса с отработеното нуклеарно гориво и радиоактивни боклуци, съдът приема, че по закон това е обвързване на трето лице, неучастващо в административното произвеждане.

Касационната инстанция отхвърля настояванията на „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “ ЕАД ответниците Сдружение „ Коалиция за стабилно развиване “ и две физически лица да заплатят направените по делото разходи в размер на над 42 000 лв..

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  2  2 ДИВАКА (преди 8 часа) Рейтинг: 18196 | Одобрение: 4681 ИМА..ЕС,КРАВАРИТЕ И БОКО..  Изплезване  Усмивка  Ухилен Напиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР