Петчленен състав на ВАС отхвърли жалба на трима бивши шефове

...
Петчленен състав на ВАС отхвърли жалба на трима бивши шефове
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалба на бивши шефове на КТБ

Петчленен състав на Върховен административен съд отхвърли тъжба на трима някогашни шефове на банкрутиралата КТБ - Илиан Зафиров, Георги Христов и Александър Панталеев. Те желаят анулация на решения на съда от 2014 година, свързани с банката, предава Основанието, на което са упорствали за обновяване на делата, е решението на съда в Страсбург от август предходната година. Решението постановява, че КТБ е била лишена от обективен правосъден развой при делото за отнемането на лиценза ѝ. Погазено е и правото на благосъстоятелност на акционерите.

Петчленният състав на Върховен административен съд приема, че решението на Европейски съд по правата на човека по делото " Корпоративна комерсиална банка АД против България " не може да послужи като съображение за анулация на правосъдните актове.

Решението на Европейски съд по правата на човека следва да се преценява с следващи правосъдни производства, само че не е съображение за анулация на влезнали в действие правосъдни актове, споделят магистратите.

Припомняме, " Корпоративна комерсиална банка " АД бе основана през 1994 година, разраснала се бързо в интервала 2007 - 2014 и банкрутирала на 6 ноември 2014 година Обявена е в неплатежоспособност със правосъдно решение на 22 април 2015 година

Банкерът Цветан Василев, който е съден за банкрута на ръководената от него Корпоративна комерсиална банка (КТБ), на няколко пъти искаше да бъде разпитан посредством видеоконферентна връзка, тъй като се усеща заплашен, в случай че се върне в България.

Още някогашният основен прокурор Сотир Цацаров изясни, че ще разпита Василев единствено в случай че бъде екстрадиран. Наследилият го Иван Гешев, който беше и прокурор в профилирания съд тъкмо по това дело, наследи и тази позиция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР