Петчленен състав на Варненския окръжен съд призна за виновен 45-годишния

...
Петчленен състав на Варненския окръжен съд призна за виновен 45-годишния
Коментари Харесай

12 години затвор за убийство на мъж във варненско село

Петчленен състав на Варненския областен съд призна за отговорен 45-годишния Митко за това, че на 14 август предходната година в село Градинарово, община Провадия, съзнателно умъртвил мъж.

Наложено му беше наказване 12 години „ отнемане от независимост “, при първичен непоколебим режим на изтърпяване. Съдът го оправда по обвиняването, закононарушението да е осъществено по изключително непосилен метод за жертвата. За почтен беше приет другият обвиняем по делото и брат на Митко – Янко, който беше упрекнат като помощник за осъществяване на убийството.

Двамата братя живеели в село Градинарово, като на 13 август 2022 година сред Янко и мъж от селото зародил спор, при който били счупени стъклата на автомобила на подсъдимия. Той споделил това с брат си Митко Р., като ден по-късно двамата решили да намерят мъжа, с цел да изяснят връзките си.

Отишли на центъра на с. Градинарово, където имало заведение и магазин. На мястото участвали много хора. Засичайки мъжа, той побягнал от двамата братя. Бил съборен на земята, като Митко Радев му нанесъл два удара с нож, които се оказали съдбовни. Събралите се хора на мястото задържали Митко до идването на полицията и незабавна помощ.

Митко и Янко са с чисто правосъдно минало.

В хода на правосъдното разследване, бяха изслушани голям брой свидетелски показания, аудио записи на позвънявания до телефон 112, прегледани бяха видео файлове, конфискувани от охранителните камери, намиращи се наоколо до мястото на закононарушението. По делото бяха разпитани и движимостите лица, изготвили заключенията на съдебно-медицинската, психиатричната, химическата, видеотехническа и лицево-идентификационната и ДНК експертизи.

Присъдата предстои за обжалване и митинг в 15-дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР