Петър Волгин, който е на втора позиция в евролистата на

...
Петър Волгин, който е на втора позиция в евролистата на
Коментари Харесай

Петър Волгин: Плъзгаме се към пропастта на тоталитаризма

Петър Волгин, който е на втора позиция в евролистата на „ Възраждане “, беше посетител през вчерашния ден в личното си предаване по БНР. Той седна на стола на интервюирания, а въпросите му задаваше неговата колежка Силвия Великова!

 

Двамата радиоводещи на предаването „ Политически НЕкоректно “ по „ Хоризонт “ направиха театър, защото е малко извънредно Волгин да бъде в ролята на повествовател на личните си проекти. „ Плъзгаме се към пропастта на тоталитаризма и средствата на публицистиката не са задоволителни “, съобщи Петър Волгин, като изясни кое го е предиздвикало да одобри поканата на „ Възраждане “ за присъединяване в евроизборите. Той се обоснова, че „ Възраждане “ е единствената партия, която има храброст, и изобщо смее да се опълчи на статуквото. Не единствено на българското, само че и на европейското статукво. „ Как няма да одобрявам партия, която Урсула фон дер Лайен не харесва и се опасява от нея “, посочи Волгин иронично.

 

Темата за сложния избор дали да останеш на работа или да изразяваш свободно мнението си е фундаментална за специалността публицист. Силвия Великова изясни на слушателите, че точно наличието на Петър Волгин в БНР е доказателство, че има плурализъм. Но Волгин определи спряното изявление с съветския посланик Митрофанова като „ най-ярката демонстрация на цензура в последните 35 години в България “. Той отбеляза, че сега има „ цензурно менгеме “. На провокативния въпрос на водещата дали Волгин счита да усвои лексиката на „ Възраждане “ претендентът за евродепутат отговори, че ще продължи да бъде „ политически НЕкоректен “. И уточни, че при диалозите си с председателя  на „ Възраждане “ Костадин Костадинов са коментирали свободата на себеизразяване и изискванията на политическо взаимоотношение. 

 

„ Можеш да правиш всичко, което поискаш, и да бъдеш толкоз неточен, колкото си в този момент! “, това са били думите на Костадин Костадинов към Петър Волгин, когато са обсъждали опцията Волгин да взе участие в листата на „ Възраждане “.  Кога Волгин е решил, че може да смени попрището си на публицист с това на политик? „ Това стана пред очите на всички “, съобщи Волгин. И добави: „ Ние не сме в естествена обстановка. Ако желаеме да запазим дребното останала независимост на словото, ние би трябвало да изпращаме в българския парламент, както и в европейския хора, които обичат свободата. Защото ние в действителност непрестанно изпращаме хора, които не обичат свободата. Които просто слушат и изълняват нареждания. Виждаме едни хора, които са поставени там, с цел да натискат копчета. А аз желая хора, които да отстояват правото на различност. Трябва да се съпротивляваме против метода, по който Европейски Съюз наподобява сега. Защото този Европейски Съюз сега няма нищо общо със съюз на свободни, самостоятелни страни. Европейски Съюз се е трансформирал в механизъм за смачкване на разликата..

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР