Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата

...
Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата
Коментари Харесай

България е на крака за Петър Стойчев: Преплува Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по разпоредбите на Oceans seven - с текстилен бански, без неопрен. По този метод се трансформира и в първият български плувец, приключил сполучливо три от седемте най-трудни маратона в света, сформиращи Oceans seven.

Стойчев измина дистанцията от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 часа и 46 минути. Изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км.

" Щастлив съм, че плуването ми приключи сполучливо и благодаря на всеки един от вас за уважението и поддръжката. Гордо мога да заявя, че към този момент съм единственият българин с три преплувани маратона от Oceans seven - Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар. Остават още четири маратона. През месец май възнамерявам да преплувам канала Молокай в Хавай - най-дългия и тежък маратон от седемте. Респект към професионализма и всеотдайността на моя екип. Иван Златинов и Красимир Туманов, благодаря ви! Също по този начин благодаря на моето семейство, което е с мен тук в Тарифа и ме поддържаше! Благодаря и на всички сътрудници, които застанаха зад нас ", съобщи Петър Стойчев, представен от Sport PR Events Managment.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР