Петър Стойчев: Радвам се, че приключи това напрежениеПобедителят в първия

...
Петър Стойчев: Радвам се, че приключи това напрежениеПобедителят в първия
Коментари Харесай

Петър Стойчев: Радвам се, че приключи това напрежение

Петър Стойчев: Радвам се, че завърши това напрежение
Победителят в първия по рода си плувен маратон на Антарктида Петър Стойчев даде първа конференция на българска земя в столичния басейн "Спартак", на която изясни за компликациите по време на експедицията, съобщи кореспондент на БГНЕС. Българинът и неговият екип потеглиха за Ледения континент на 5 ноември с транспортен съд, а самото плуване се извърши на 24-ти. Стойчев призна, че най-голямата компликация за него е била точно продължителността на експедицията и непрекъснато изменящото се време.

"Времето на континента се променяше през 15 минути и не можеш да си направиш проект за деяние. Гледаш, че е слънчево, а по-късно стартира да вали сняг и да духа мощен леден вятър. Тази неизясненост водеше до напрежение измежду всички участници и в допълнение те изморяваше. Отделно трябваше да се оправим с морската болест, ниските температури и непредсказуемото време", призна Стойчев.

За самото съревнование плувецът показа, че участниците са били разграничени на две серии, а самият той е бил в по-силната втора. "Преди да стартираме ни мериха температурата и след това влязохме във водата. Първоначално усещаш непостижим мраз и инстинктивно се свиваш, само че по-късно всичко минава като на сън. Не усещах студа като излязох и възобновяване ми мина добре. Радвам се, че завърши това напрежение", разясни за маратонското плуване Стойчев.

Той призна, че след плуването на кораба е имало търг с предмети и му е било препоръчано да продаде екипа, с който печели надпреварата. Стойчев обаче отхвърля с претекста, че банският му би трябвало да бъде изложен в Музея на спорта в България. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР