Петър МосковФейсбукПсихопат пребива, нарязва и опитва да скалпира младо момиче.

...
Петър МосковФейсбукПсихопат пребива, нарязва и опитва да скалпира младо момиче.
Коментари Харесай

Д-р Москов: Борбата с насилието ще е успешна, когато променим морала, не като приемем Конвенция

Петър Москов

Facebook

Психопат пребива, нарязва и пробва да скалпира младо момиче. Обръщам внимание, че описаното не е кратковременен акт на афект. Това е планувано мъчение, задачата на което е жертвата да страда дълго, методично и да изпитва смут от идната минута.


В естествения свят, след такова нещо, полицията прибира това създание, здравната експертиза дефинира организма, като рисков за обществото садист, съдията защищава обществото от тази опасност, като го праща в пандиза да си чака присъдата, а там неговите себеподобни му демонстрират личните си показа за насилствена обич. Точка!


При нас е друго.
При нас Народното събрание не се занимава с това обществените системи да работят по гореописания метод.
При нас Парламентът се занимава да разделя насилието, съгласно мястото на използване (домашно, улично, на работното място...) и съгласно претекстовете в главата на идиота, който Ви е разфасовал с ножа си (например от ненавист, щото несъмнено може и от обич...)


Та в този момент,новото им скимване е " домашно принуждение в изискванията на интимна връзка ", да е повече принуждение от другите насилия и да се санкционира по-строго от тях.
От тази логичност следва, че в случай че Ви срещна на улицата и Ви направя сложен за изобразяване, само че не съм в " интимна връзка " с Вас и също по този начин не го върша от ненавист, а е по този начин, щото не ви одобрявам обувките, то това не е от това неприятното принуждение и неговото наказване не е толкоз значимо.


Сега си представете, че нещо такова се случи на следващия ден в Пампорово. Понеже това не е тъкмо разказано в закона, Парламентът, би трябвало да се събере и да добави закона с алинея отдадена на " високопланинското принуждение ", нали?
И обществото ще си отдъхне успокоено...


Към насилието би трябвало да има идентичен метод, без значение от формата, претекстовете, мястото или спецификите на жертвата.
То би трябвало да бъде наказвано сурово, изрично и поредно.
Всяко принуждение!
Всичко друго е сегрегация, ляв активизъм и героичен пози.
До идващия път!

П.П.
Знам каква пропаст разтварям с това, което ще кажа в този момент, само че не мога да не го направя.
Да си от Ст. Загора и да си Дебора, значи че с ритуала на кръщенето, родителите ти са желали да си вземат къса почивка от живота в квартал " Три Чучура Север ".

Да орисат детето за друга житейска вероятност, като тази по филмите...
Различна от това, младото момиче да има почитатели в Инстаграм и да е гадже на най-нацепената батка в махалата.
Е, не са съумели...

Истинската причина за насилието е в тъканта на обществото ни, в отхвърли от морални полезности и в обърканите житейски модели за триумф.
И битката с насилието ще е сполучлива, когато променим това!
Не когато приемем " Конвенция "!


Защото във Франция са я приели, само че има изказвания, че случки като старозагорската, са всекидневие в предградията на Париж...
Хубав ден!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР