Петър Маринашки, който причини катастрофата с две загинали момчета край

...
Петър Маринашки, който причини катастрофата с две загинали момчета край
Коментари Харесай

Реши се съдбата на 19-г. Петър, който затри двама свои авери в Пловдивско

Петър Маринашки, който аргументи злополуката с две починали момчета край Кадиево при започване на ноември 2020 година, ще лежи 5 години в пандиза, решиВърховнияткасационен съд. Решението е дефинитивно, написа Глас нюз бг.

Предстои Маринашки да бъде арестуван и наведен зад решетките, където ще търпи наказването си при общ режим.

Припомняме, че Окръжният съд дефинира наказване от 5 години затвор, както и лишаване на книжката за 8 години. Решението бе доказано от апелативните магистрати, а в този момент към този момент и от Върховен касационен съд.

" Върховен касационен съд се съгласява с оценката на решаващите съдилища, че индивидуализацията на наказването на подсъдимия Маринашки следва да бъде несъмнено при превес на смекчаващите над отегчаващите неговата отговорност условия.

Смекчаващите отговорността условия не са многочислени и никое от тях няма извънреден темперамент, тъй че и най-лекото наказване от три години отнемане от независимост, което е планувано за закононарушението по член 343, алинея 4 Наказателен кодекс, да е несъразмерно тежко.

Аргументите за очевидна неправда на наказването, изложени в касационните тъжби на бранителите и поддържани при пледоариите в правосъдното съвещание, са неоснователни ", се споделя в претекстовете на висшите магистрати.

Според Върховен касационен съд са неоснователни са и жалбите на околните, в които се желае позитивните данни за личността на Маринашки да бъдат пренебрегнати единствено тъй като е лидер, построил дълготраен модел на държание на извършител.

" В живия живот за всяко лице може да има както позитивни, по този начин и негативни мнения за личността му.

На позитивните мнения за личността на подсъдимия не е придадена уникалност, както настояват частните обвинители Тодор Бараков, Галина Илчева, Стоянка Илчева и техния повереник, тъй като наказването не е избран в най-малък размер.

Невъзможно е да бъде пренебрегната и оказаната от подсъдимия помощ след пътнотранспортното произшествие на потърпевшите от него единствено по тази причина тъй като е бил подкрепят и от други хора ", написа още в претекстовете за решението.

Според Върховен касационен съд недоказани изказвания не могат да окажат тежест върху присъдата. Става въпрос за съответните клипове, които бащата на починалото момче Тошко Бараков даде като доказателства, че Маринашки взел участие в дрифтове, както и че карал кола 24 часа след нещастието.

При жестоката злополука с БМВ-то на Маринашки починаха Тошко Бараков и Виктор Василев. Почернените близки проведоха редица митинги пред Съдебната палата в Пловдив с искане за обективна присъда./Блиц.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР