Петър Маринашки /19/, който бе осъден само на 5 години

...
Петър Маринашки /19/, който бе осъден само на 5 години
Коментари Харесай

Дрогиран, убил две момчета, жали 5 г. затвор

Петър Маринашки /19/, който бе наказан единствено на 5 години затвор за това, че надрусан зад кормилото умъртви двама свои другари в злополука, апелира присъдата си пред Апелативен съд Пловдив през днешния ден.

Делото е формирано и по тъжба на прокуратурата и близки на жертвите, измежду които е Тодор Барашки, който провежда серия митинги пред Съдебната палата, до момента в който течеше процесът.

На 11 ноември 2020 година на пътя Пещера – Пловдив наоколо до Кадиево, при ръководство на лек автомобил БМВ, Маринашки, който тогава е 17-годишен, по несъобразителност е предизвикал гибелта на 16-годишните Тодор Бараков и Виктор Василев, и  междинна телесна щета на Н. Л.

Деянието е осъществено след приложимост на марихуана.

Маринашки и спътниците му се  движели с персоналния му автомобил БМВ 330 Д от Стамболийски към Пловдив, с цел да честват имен ден на едно от потърпевшите момчета.

Подсъдимият управлявал автомобила със скорост към 98 км/ч, която била над позволената 90 км/ч и се явявала несъобразена с опита му като водач, както и с характерностите на автомобила /мощен, със задно предаване/.

Непосредствено преди мястото на произшествието обвиненият отклонил вниманието си и изгубил надзор върху автомобила, опитал се да го овладее, само че не съумял.

БМВ-то напуснало платното за придвижване и се блъснало странично в крайпътно дърво.

От Върховна касационна и Апелативна прокуратура взеха следствието под специфичен контрол.

В залата по време на процеса бяха и двете оживели след злополуката момчета.

Те настояват, че не помнят нищо от случилото се, а съгласно юристите на почернените фамилии те са най-ценните очевидци.

Всички решения на съда дотук потресоха живеещия в Париж татко на починалия Тодор Бараков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР