Петър Лесов стана олимпийски шампион в категория до 51 кг

...
Петър Лесов стана олимпийски шампион в категория до 51 кг
Коментари Харесай

Петър Лесов: Поветкин може да се справи с всички звезди, мач с Кубрат би бил нещо страхотно

Петър Лесов стана олимпийски първенец в категория до 51 кг в бокса на Олимпиадата в Москва 80. Едва на 19 години Лесов победи с олимпийското злато и до през днешния ден той е най-младият състезател станал олимпийски първенец за България. Петър Лесов гостува в предаването Sportal Studio Live по Sportal TV и разяснява протичащото се в тежката категория на професионалния бокс сега.

“Достигането на Кубрат Пулев до мач за международната купа в тежка категория е нещо феноменално. Жалко, че травма го спря от мача против Антъни Джошуа. Сега възможностите на британеца да победи против Карлос Такам се покачиха извънредно доста. Смятам, че той ще завоюва дуела предварително. Виж! Мач Джошуа - Пулев щеше да е доста по-интересен и доста по-интригуващ за всички почитатели на бокса”, съобщи Петър Лесов особено пред Sportal TV .

“Антъни Джощуа, Дионтей Уайлдър, Джоузеф Паркър, Тайсън Фюри… Всичките те нямат загуба в тежката категория. Кой може да стане безспорен международен първенец и да завоюва всичките 5 шампионски пояса? За някои може да звучи изненадващо, само че Александър Поветкин може да победи всеки един от тях!”, добави боксовата легенда на България в предаването Sportal Studio Live.

“Александър Поветкин - Кубрат Пулев би бил страховит мач. Тренирали сме дружно с Кобрата и Поветкин. Двамата правеха страхотни спаринги още до момента в който бяха в аматьорския бокс. Един път надделяваше Александър, различен път - Кубрат. Кобрата може да е изцяло равносилен на руснака и аз се надявам, че ще е ужасно двамата да се срещнат за международната купа. А, Пулев има своите съществени шансове да победи”, добави Петър Лесов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР