Петър Карабоев, каза че целта е символична. За първи път

...
Петър Карабоев, каза че целта е символична. За първи път
Коментари Харесай

Петър Карабоев: Политиката на ЕС към Украйна минава през Русия

Петър Карабоев, сподели че задачата е алегорична. „ За първи път водачите на Европейския съюз и Европейската комисия вършат съвещание на територията на страна, в която се води война. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ журналистът Петър Карабоев във връзка срещата на върха Европейски Съюз - Украйна, за която в украинската столица Киев пристигнаха председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и 15 еврокомисари.

Това е голям политически жест на взаимност и проява на това, че десетките милиарди има смисъл да се оказва помощ на Украйна, тъй като тя се отбранява героично, колкото може, съобщи Карабоев.

Европейски Съюз дава доста средства за оръжие в Украйна, само че също по този начин и доста средства за енергоизточници, с цел да може страната да съществува, добави той.

По думите му настояването на Украйна за влизане в Европейски Съюз до края на 2024 година е израз на доста огромно предпочитание и прилепяне на Европа да дава отговор.

Политиката на Европейски Съюз към Украйна минава през Русия. В момента диалогът е - в случай че желаеме обстановка, която ще докара до мирни договаряния, каква е тази платформа, уточни Петър Карабоев.

Според него заканите на Путин след решението на Германия, Съединени американски щати и други западни страни, да дават танкове на Украйна са за вътрешна приложимост.

Неправилно е да се слага фокусът върху танковете, диалогът е, че тази война се води като артилерийска война. Украйна има потребност от оръдия и боеприпаси. Това води и към България, тъй като ние имаме големи ресурси такова оръжие и муниции, означи журналистът.

Големият въпрос е какво схваща Западът под стратегическа победа над Путин в тази война, сподели още Петър Карабоев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР