Петър Жотев е двукратен златен медалист на международни олимпиади по

...
Петър Жотев е двукратен златен медалист на международни олимпиади по
Коментари Харесай

Златен медалист по биология търси финансиране, за да продължи да учи

Петър Жотев е повторен златен медалист на интернационалните олимпиади по биология. През лятото на предходната година той беше втори в света на най-престижното съревнование по естествената просвета. А единствено преди броени дни завоюва за следващ път първо място на Националната олимпиада по същия предмет.

„ Биологията ми е доста забавна и доста желая да продължа , да се занимавам с тази просвета в университета, с цел да стана академик. Зад триумфите ми седи освен гения, само че и съществено учене, и упорита работа “, споделя Петър Жотев.

Състезание ще изпрати спечелилия на посещаване в мечтания университет

Ученикът от 12 клас отделя огромна част от времето си за подготовка , когато „ на хоризонта се зададе олимпиада “. Но умее и да си почива от уроците. Случвало му се е да пропуща подготовката по другите предмети в учебно заведение, поради биологията.

Снимка: bTV

„ Радвам се на триумфа на всички наши възпитаници. Петър беше първенец на България, когато беше в 10 клас. Той повтори този триумф и в 12 клас , като се класира преди всичко и то с 19 точки преди втория в класацията “,
Всичко за Вашата сватба
сподели ръководителят на националния ни тим по биология проф. Албена Йорданова.

Така Петър Жотев стана втори в света 

За да продължи да се развива Петър Жотев има потребност от 120 000 английски паунда. Годишната такса в „ Тринити Колидж “ на университета Кеймбридж, където към този момент и признат зда следва, е 40 000 паунда.

Снимка: bTV

Ако желаете да се свържете с Петър Жотев,  с цел да му помогнете да събере нужната сума може да пишете на ръководителката на Националния тим по биология Албена Йорданова на [email protected] .

Може да подкрепите непосредствено Петър на банковата му сметка BG27STSA93000026605443 – титуляр Петър Жотев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg