Петър Илиев бил в борда на Краун медия преди майката

...
Петър Илиев бил в борда на Краун медия преди майката
Коментари Харесай

Юристът Петър Илиев е името, което се спряга за премиер на ИТН


Петър Илиев бил в борда на Краун медия преди майката на Делян Пеевски

Юристът Петър Илиев е името, което се спряга като кандидатура за министър председател на " ИТН ", споделиха източници от Народното събрание.

В 17 ч. през днешния ден той ще отиде да получи мандата за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев. Срокът за осъществяването му е седем дни. Неофициална информация за номинацията му има от няколко дни, само че от " ИТН " отхвърлят да разгласят името му.

Петър Илиев бе претендент за правосъден министър в първия проектокабинет на партията с претендент за министър председател Николай Василев.

Кой е Илиев

Тогава водачът на партията Слави Трифонов го показа с думите: " На 43 година, приказва четири езика. Юрист, приключил магистратура в Софийски университет " Св. Климент Охридски " с цялостно отличие. Специализирал е " Английско комерсиално право " и " Право на Европейски Съюз " в Бъкингамския университет във Англия. Специализирал е и " Американско право " в Ню Йорк, Съединени американски щати. Преподавател по " Конституционно право " в СУ. Доктор по право и създател на редица изявления на юридическа тематика. Лауреат на оценката Адвокат на годината. "

Петър Илиев е основен помощник в Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Преподавател е също по " Организация на правозащитните институции " и " Правата на индивида в юриспруденцията на българските съдилища ". Има и специализации по " Правораздаване ", " Публична администрация " и " Международно право и интернационалните връзки ". Той е създател и ръководещ съучастник на Адвокатско сдружение " Илиев и партньoри ". Почетен консул на Барбадос и управлява консулството на Барбадос в България.



Връзка с Българска социалистическа партия

Петър Илиев е бил съветник на парламентарната група на Българска социалистическа партия по няколко конституционни тъжби, удостовери през днешния ден водачът Корнелия Нинова. При първото оповестяване на името му на 12 юли, социалистите се въздържаха от мнения по тематиката.

Илиев беше юрист на сегашния народен представител от Българска социалистическа партия Иван Иванов, като през 2013 година го е защитаваше пред Конституционния съд по дело за несъответственост като депутат. Казусът породи, откакто Иванов бе назначен за зам.-министър на вътрешните работи в кабинета " Орешарски ", а след няколко часа беше освободен поради информация, че през 1995 година е бил шеф на шуменския клон на някогашната силова формация СИК. От ГЕРБ сезираха съда с аргумента, че депутатите, които се съгласят да заемат различен пост след избирането си, напущат Народното събрание и по Конституция само министрите могат да се върнат на депутатските банки. В последна сметка съдът реши единомислещо, че Иванов остава народен представител.

През 2017 година парламентарната група на Българска социалистическа партия се е съветвала с адвокатската фирма му " Илиев и партньoри " по плана за нов антикорупционен закон, който социалистите са подготвили. Според обява на седмичника " Капитал " оттогава юристът получава 50 хиляди лева месечно за цялостната си работа по законодателството.

Справка на проверяващия уебсайт bird.bg сочи, че спряганият за кандидат-премиер на Има Такъв Народ Петър Илиев е бил в борда на Краун Медия преди компанията да бъде купена от Ирена Кръстева, майката на Делян Пеевски.

Петър Илиев е и почетен консул на Барбадос, което породи безбройни насмешки в обществените мрежи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР