Петър Дънов, наричан още Беинса Дуно или Учителят от последователите

...
Петър Дънов, наричан още Беинса Дуно или Учителят от последователите
Коментари Харесай

5 съвета на Петър Дънов за здравословно хранене

Петър Дънов, именуван още Беинса Дуно или Учителят от почитателите си, е най-известният български нравствен лидер. Учителят добре е познавал хармонията сред тялото и душата, а храненето е било основна тематика в огромна част от неговите беседи.
В тях той споделя, че хората ядат, само че не схващат смисъла на храната, който е прикрит в нея.
Според Петър Дънов и учението на Бялото приятелство, което той основава, храненето не е единствено физически развой, само че в него има и духовна част. То е просвета за трансформиране на силите от едно положение в друго, на грубата сила в умствена. И още: храненето е цикъл сходен на кръговрата на живота.
За вегетарианството Дънов споделя, че това е погрешно разбиране за диета. Природата е дала на всеки това, от което се нуждае и не трябва изкуствено да се лимитира. Всеки би трябвало да избере подобаващата за себе си храна, която е най-хубава за здравето му.

1. Силата на храната е в качеството, а не в количеството.
2. Спирате да ядете, когато ви е най-приятно - в стомаха би трябвало да има място за най-малко още 20 хапки, с цел да може свободно да храносмила.
3. Многото ястие изтощава човешкия организъм.
4. Ще се храните вечер преди да е залязло слънцето, а заран в никакъв случай няма да ядете преди да е изгряло.
5. След плодове в никакъв случай не пийте нито студена, нито топла вода. Преди ястие можете да пиете вода, само че незабавно след ястие не се разрешава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР