Петък следобед е, затваряме лаптопите и започваме уикенда с усещане

...
Петък следобед е, затваряме лаптопите и започваме уикенда с усещане
Коментари Харесай

6 начина да започнете седмицата позитивно

Петък следобяд е, затваряме преносимите компютри и започваме уикенда с чувство за облекчение и очакване на почивката. Но всичко минава бързо и почивката свършва, а на следващия ден още веднъж е понеделник. За множеството от нас неделя е най-омразният ден. Но с вярната подготовка може да извършите всеки понеделник страховит и да започнете седмицата с позитивен заряд.

Планирайте понеделник още в петък

Сядате на бюрото си след уикенда и сте претрупани от броя на дилемите, които би трябвало да извършите през седмицата. Това не би трябвало да бъде по този начин. Започнете и да планирате своя понеделник още в петък! Как? Първо, като напишете общ лист със задания. След това разпределете дилемите за всеки един ден от седмицата. Ще видите, че светът наподобява доста друг, когато сте добре проведени.

Определете казуса и намерете решение

Вие ли сте един от тези хора, които постоянно са в неприятно въодушевление в неделя вечер, тъй като би трябвало да се разсъните рано на идната заран? Нека да бъдем почтени: всичко е въпрос на вярно отношение! Потърсете повода за вашето въодушевление и намерете бързо решение. Прочетете хубава книга, обадете се на непосредствен другар, медитирайте или направете лист с неща, за които сте признателни.

Подгответе вечерята

Готвенето може да понижи напрежението. Това прави приготвянето на храната превъзходен метод да прекарате неделната вечер. Планирайте менюто и направете заготовки, с цел да улесните вечерите си.

Не започвайте седмицата със стрес

Опитайте се да си създадете обред в понеделник: направете вкусна закуска, преди да се отправите към работа, идете пешком през парка или направете къса сесия йога. Основното нещо е да се избегне стартирането на новата работна седмица със стрес и с чувство за безпорядък.

Бъдете признателни за всеки един ден

Понеделник, 6:00 ч. Будилникът ви звъни... И всичко е гадно? Така няма да оправите нещата. За да започнете да мислите позитивно, вземете химикалка и лист хартия (например в неделя) и запишете 10 неща, за които сте признателни в живота си тъкмо в този момент. Ще видите, че има по-важни неща от това да се притеснявате за понеделниците.

Направете понеделник вашият обичан ден

Какво харесвате в понеделник? Нищо? Ами направете някакви старания по въпроса! Не се опитвайте просто да оцелеете в първия ден от седмицата, а потърсете нещо, което ще ви кара да се усмихнете. Това може да бъде седмична среща с другари, епизод на обичаното ви телевизионно шоу или масаж. Опитайте се да намерите нещо, което да очаквате с неспокойствие и да направи понеделник вашия обичан ден от седмицата!/profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР