Петъчният ден ще започне със слънчево време и температурите ще

...
Петъчният ден ще започне със слънчево време и температурите ще
Коментари Харесай

Слънце, облаци и дъжд

Петъчният ден ще стартира със слънчево време и температурите ще се покачат. Повече облаци чакаме в следобедните часове тук-там над Южна България, където не е изключено да паднат проливни превалявания, съпроводени от гръмотевици.

Максималните температури на всички места ще се покачат и предстоящите им стойности ще са сред 30-34°С, по-високи тук-там в Горнотракийската равнина и Северозападна България – до 32-35°С. Вятърът в цялата страна ще е слаб до сдържан от изток.

Времето по Черноморието:

През нощта облачността краткотрайно ще се усили и тук-там по южното Черноморие ще превали. През деня ще е най-вече слънчево и топло. Повече облаци чакаме в следобедните часове и на обособени места ще превали. Максимални температури на въздуха 29-31°С, на морската вода – 25-27°С. Вълнението ще е едва – до 1-3 бала. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток.

Времето в София:

През нощта против петък от североизток облачността последователно ще се вплътнява, само че ще е най-вече среда и висока и превалявания са малко евентуални. Минималните температури ще са сред 17°С. 

Денят ще стартира със слънчево време. Температурите ще се покачат и оптималните им стойности ще са към 30°С.

Времето в планините:

Няма да е уместно за разходки и туризъм. До обяд ще има раздрани  облаци, само че следобяд в масивите от Южна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там до вечерта ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра - към 23°, на 2000 метра - към 14°.

Времето на Балканите:

И през идващите часове разпадащият се висок циклон, позициониран над Южна Гърция и Егейско море, ще дефинира динамичното време на полуострова и Турция Под негово въздействие атмосферата там ще е мощно нестабилна, като денят на доста места ще стартира със слънце, само че в следобедните часове времето ще се скапва. В Гърция и Турция ще има условия за по-значителни превалявания. Повече слънчеви часове чакаме над западната и северната част от Балканите. Температурите на полуострова ще се покачват.

Източник: MeteoBalkans 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР