Пета нощ на размирици във Франция. Повече от 700 души

...
Пета нощ на размирици във Франция. Повече от 700 души
Коментари Харесай

Пета поредна нощ на сблъсъци във Франция - повече от 700 души са задържани

Пета нощ на безредици във Франция. Повече от 700 души са арестувани. Мобилизирани са 45 000 служители на реда.

Най-горещите точки тази нощ бяха Париж и Марсилия, където полицията употребява сълзотворен газ.

В град южно от френската столица участници в размириците са се врязали с автомобил в дома на кмета, брачната половинка и децата му са потърпевши.

" По-спокойна нощ, с помощта на решителните дейности на силите на реда ", написа в три часа през нощта в Туитър вътрешният министър на Франция. По-рано Жералд Дарманен посети полицейски сектор, където разказа профила на арестуваните досега.

" От тези две хиляди ареста, осъществени досега, виждаме доста нарастване на арестите, което демонстрира решителността на страната, само че желая да кажа, че междинната възраст на арестуваните е 17 години. Някои от подпалвачите са 12, 13-годишни ", съобщи Жералд Дарманен, министър на вътрешните работи на Франция.

Засилено беше полицейското наличие на Шанз-Елизе, откакто в обществените мрежи се появиха апели протестиращите да се събират на емблематичния парижки бул..



Във френската столица всички рейсове и трамваи още веднъж стопираха след 21 часа. Мобилизираните служители на реда в Париж и предградията му са 7 хиляди. Извършват се непрекъснати инспекции.



В Марсилия се стигна до конфликти, а силите на реда използваха сълзотворен газ против протестиращите. Френски медии оповестяват, че тежки конфликти в сърцето на южния френски град е имало в продължение на съвсем час.

В доста френски градове беше натрапен вечерен час.



Снимки: БГНЕС

Заради рецесията френският президент Еманюел Макрон анулира посещаване в Германия. Той е разговарял по телефона с немския си сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер и го е уведомил за обстановката в страната си, показва в известие немската президентска администрация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР