Пет златни медала донесоха българските математици от олимпиадата в Казахстан.

...
Пет златни медала донесоха българските математици от олимпиадата в Казахстан.
Коментари Харесай

5 златни медала донесоха българските математици от Олимпиадата в Казахстан

Пет златни медала донесоха българските математици от олимпиадата в Казахстан. В влиятелното съревнование участваха гимназисти от профилираните учебни заведения по математика, физика и информатика в цялата страна.

София

В тазгодишното издание на едно от най-престижните математически надпревари - 14-тата Жаутиковска олимпиада в Казахстан, участвaха над 480 възпитаници от 15 страни, групирани в 72 тима.
Румяна Караджова, преподавател по математика в СМГ " Пайсии Хилендарски ": Задачите бяха на интернационално равнище. България беше показана от 5 тима - От Математическата гимназия в Бургас, Варна, Първа частна математическа гимназия, СМГ и школа „ А&Б ” от Шумен.
Дванадесетокласникът Виктор Трезиев от СМГ е един от първенците. Той идва със златен орден по обичания си предмет - информатика, извоюван в съществено състезание.
Виктор Терзиев, възпитаник 12-ти клас СМГ " Пайсии Хилендарски ": По информатика състезателите бяха към 130-140. Как съумя да ги пребориш? - Не знам, по този начин се случи. С подготовка и дребен шанс.
Общото количество завоювани медали от българчетата в трите дисциплини - математика, физика и информатика е 5 златни, 6 сребърни и 5 бронзови медала.
Петя Тодорова, преподавател по математика в СМГ " Пайсии Хилендарски ": Това, което сподели България е, че има деца, които се готвят и имат предпочитание да се състезават, т. е. тези три дисциплини в нашата страна се развиват, не в едно учебно заведение, а в 5 учебни заведения. Не в един град, а в няколко града, което съгласно мен е показателно. Че въпреки всичко вървим напред.
След къса отмора младите математици ще се насочат към идващото националното съревнование - Зимните математически празници в Ямбол, които стартират след няколко дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР