Пет творчески работилници за деца ще бъдат отворени в рамките

...
Пет творчески работилници за деца ще бъдат отворени в рамките
Коментари Харесай

Детска програма в рамките на Салон на музеите на 3 март

Пет креативен работилници за деца ще бъдат отворени в границите на „ Салон на музеите в НДК” на 3 март (събота) от 10.00 до 17.00 ч. Ателиетата ще са с вход свободен и ще срещат най-малките с история на изкуството по българските земи.

Децата ще имат опция да украсяват тракийски ритони, да схванат повече за обичайното средновековно българско облекло, като изработят собствен колаж, да създадат мозайка по сходство на тази в Голямата базилика в Пловдив, на която майсторски са изобразени над 70 типа птици. За ценителите на етнографията ще има ателие за направа на кукли от дървени лъжици с национални носии, а на калиграфията – ателие за глаголица.

Работилниците са подбрани да кореспондират с изложбата в границите на „ Салон на музеите”, където са показани експонати от археологически, етнографски, исторически, районни и къщи-музеи от цяла България и да могат да показват по един занимателен за децата метод културно-историческото ни завещание.

„ Салон на музеите” е отворен за гости от 3 до 5 март, от 10:00 до 17:00 часа, достъпът в постройката е през вход А4. „ Салон на музеите” е част от формалната национална културна стратегия на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР