Пет пожара са активни в Кюстендилско. Най-сериозна е ситуацията в

...
Пет пожара са активни в Кюстендилско. Най-сериозна е ситуацията в
Коментари Харесай

Кметът на Долно село: Ситуацията е тревожна, огънят все още тлее на 2-3 места

Пет пожара са дейни в Кюстендилско. Най-сериозна е обстановката в Долно село, където обаче огънят към този момент не гори навътре в селото. Огънят към момента тлее на 2-3 места в обитаемото място.

Пожарът там се развихри късно нощес. Изпепелени са най-малко 15 къщи. Огънят е тръгнал от махала на селото и бързо е стигнал до центъра. Сред изгорелите къщи има необитавани и такива, които са употребявани за отмора. Две дами са откарани в болничното заведение в Кюстендил, защото са припаднали заради обгазяване.

В Кюстендилско бушуват още няколко пожара, а огнеборците се пробват да овладеят обстановките.

„ Ситуацията е тревожна. Огънят към момента тлее на 2-3 места. Щетите са доста – има 5 махали с по 5-6 изгорели къщи, плюс 2-3 икономически постройки. Училището също изгоря”, сподели кметът на селото.

„ В една от махалите е имало късо съединяване на електропроводници, защото самите жици не са опънати. При вчерашния плевел вятър са се доближили, получила се е искра, паднала е на земята и по този начин се е възпламенил огънят. Вятърът го донесе и до центъра на селото”, сподели още той.

„ Няма хора, които остават без дом, защото множеството къщи са изоставени. Само в една от къщите живееха хора, само че те имат нова и са се нанесли в нея”, добави кметът.

От противопожарната работа в Кюстендил предизвестиха, че идва огромен пожар от Сърбия. Пламъците от него се насочат застрашително към границата с България при Трекляно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР