Пет партии с общо искане за президентско вето. Партиите, сред

...
Пет партии с общо искане за президентско вето. Партиите, сред
Коментари Харесай

Пет партии с общо искане за президентско вето

Пет партии с общо искане за президентско несъгласие. Партиите, измежду които ДСБ и " Да, България ", желаят Румен Радев да върне за преразглеждане на депутатите промени в три закона, направени преди ваканцията.
 
Петте опозиционни партии, които нямат депутати, нападат закони, признати в последните дни преди парламентарната почивка. Обявяват се срещу решението делата за корупция по високите етажи на властта да се гледат единствено от Специализирания углавен съд.
 
Приети промени дават опция значимите корупционни каузи да бъдат гледани от тествани съдии и прокурори в спецсъда, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия.
 
Атакуват и бързата писта за строителството на обекти с национално значение. Защото с последните поправките в Закона за околната среда и водите към този момент е забрано Оценка на въздействието върху околната среда при строителството на автомагистрали да се апелира на втора инстанция в съда.
 
Ако президентът не ги чуе и не наложи несъгласие, дават обещание да търсят метод да сезират Конституционния съд.

 
Срокът, в който Румен Радев може да оспори или подпише законите, признати от Народното събрание, е 14-дневен. И за трите закона този период изтича идната седмица.
 
Петте партии, които през днешния ден желаеха президентско несъгласие, настояват че към момента е рано да се приказва за обединяване вдясно. Работят по-скоро за общи правила и дела.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР