Пет нощни клуба из страната ще бойкотират заповедта на здравния

...
Пет нощни клуба из страната ще бойкотират заповедта на здравния
Коментари Харесай

5 дискотеки из страната няма да спазят локдауна и ще работят напук - вижте кои са те

Пет нощни клуба из страната ще бойкотират заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров за затваряне. Те оповестиха, че ще работят и ще одобряват клиенти и след 7 септември, макар че всички заведения за хранене и развлечения имат вечерен час от 23 часа. А това на процедура значи, че нощни заведения те изобщо не могат да отварят.

На страницата на Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ и Българска асоциация на заведенията /БАЗ/ нощните клубове бяха обявени– Плаза денс клуб (София), Клуб 33 (София), Тhe Moon (Благоевград), Оникс (Пловдив) и Бушидо (Пловдив). Персоналът им е 100% имунизиран, а купонджиите ще би трябвало да показват на входа негативен тест за COVID-19 или документ за имунизация. От нощни заведения те подсигуряват, че ще дезинфекцират постоянно, а личният състав ще е с защитни маски.

В точка 23 от заповедта на министъра на опазването на здравето, която влиза в действие от 7 септември, категорично е посочено, че въведените ограничения в нея не важат при имунизиран личен състав и клиенти, които са с негативен тест, документ за преболедуване или документ за ваксина. Но става въпрос единствено отстоянията сред столовете и броя на хората на една маса. Вечерният час е наложителен – 23 часа и тъкмо това е вбесяващото за нощни заведения те. Горепосочените 5 от тях ще работят о тази вечер, както и идващите дни. Вероятно РЗИ-тата по места ще нахлуят там и ще станем очевидци на разправии.

От браншовото съдружие на заведенията прецизират, че всичко това се прави " в символ на митинг против неефективните и дискриминационни ограничения ".

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР