Пет милиона жители на различни китайски градове са в нов

...
Пет милиона жители на различни китайски градове са в нов
Коментари Харесай

Милиони в локдаун заради Омикрон в Китай

Пет милиона поданици на разнообразни китайски градове са в нов локдаун, с цел да се ограничи разпространяването на мощно заразния Омикрон, оповестиха китайски медии.

Пекин е в нараснала подготвеност за нова вълна новозаразени. Новината идва на фона на подготовката на страната за Зимните олимпийски игри идващия месец. Китай е последовател на тактика за „ нулев Ковид “ посредством национални локдауни, гранични ограничавания и дълги карантини.
Молекула защищава от всички варианти на ковид за осем часа
Финландски учени са основали молекула, способна да защищава от ковид за няколко часа. Това се оповестява на уеб страницата на Университета в...
Прочети повече
Въпреки че тези ограничения поддържат броя на новите случаи надалеч по-нисък от горещите точки на вируса в Съединените щати и Европа, Пекин сега се бори с местни огнища в доста градове. С Омикрон са свързани няколко случая в Анянг - град провинция Хенан. Властите в Анянг оповестиха локдаун и подредиха на жителите да не напущат домовете си и да не излизат с коли по пътищата, заяви държавната осведомителна организация Синхуа.

Всички бизнеси са затворени. Започва и всеобщо тестване на хората, " с цел да се отговори на тежката обстановка с надзор на епидемията и прецизно да се предотврати разпространяването Омикрон ", оповестява Синхуа.

В Анянг бяха регистрирани 58 новозаразени, а общият брой на случаите в града доближи 84 от събота насам.Миналата седмица на един милион души в град Юджоу бяха затворени по домовете си.

Властите в град Тиендзин, огромен пристанищен град на към 150 километра от Пекин, забрани на хората да напущат домовете си без публично позволение. Здравните управляващи тестваха и всички 14 милиона поданици. Градът е в непосредствена непосредственост до локациите за осъществяване на надпревари за Зимните олимпийски игри в Пекин. Северният град Сиан към този момент три седмици е блокиран в опит да спре болестта, засегнала над 2000 души.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР