Пет месеца след катастрофата, при която загина футболната легенда Ферарио

...
Пет месеца след катастрофата, при която загина футболната легенда Ферарио
Коментари Харесай

15 години затвор грозят убиеца на Ферарио Спасов

Пет месеца след злополуката, при която почина футболната легенда Ферарио Спасов има развиване към нещастието. Ясна е скоростта, с която е карал неговият палач Начо Пантелеев от Лясковец. Той е управлявал своя автомобил със 165 км/ч по време на случая край Велико Търново, при който почина футболният експерт. На тази база е предявено обвиняване и е преквалифицирано като изключително тежко, което заплашва причинителя с до 15 години затвор.

61-годишната футболна легенда почина на място при случая на 11 ноември 2023 година Задържан беше Пантелеев, само че по-късно беше освободен, без прокуратурата даже да му отнеме шофьорската брошура. Последваха санкции, а следствието на тежката злополука пое държавното обвиняване в Ловеч.

Пет месеца по-късно, петорната автотехническа експертиза е безапелационна. Начо Панталеев е карал със 75 км. над допустимата скорост.

" Той е управлявал сега на удара, лекия и състезателен автомобил, със скорост от 165 км/ч. ", съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

След този факт казусът е дипломиран от държавното обвиняване, като изключително тежък. " Това е един от обстоятелствата, които натежават, само че има и други, с цел да използван този текст. Съобразявайки отегчаващите виновността условия, че е на налице изключително тежък случай. Такава е и квалификацията при привличането му като обвинен. Наказанието е от пет до дванайсет години отнемане от независимост ", добавя Вълков.

Прокуратурата към момента не разкрива какво друго има като доказателства, които утежняват събитията към злополуката. Едно е ясно - Начо Пантелеев не кара бързо за първи път, видно от видеата, които той споделя постоянно в обществените мрежи, преди трагичния случай.

Въпреки, че е ясна скоростта, с която е карал Пантелеев, самият той отхвърля коментар. " Мярката за неотклонение продължава да е " подписка ". Смятам, че не е наложителна смяна. Неговото държание е безупречно. Призоваван е няколко пъти - явява се. На линия е, спомага, даже смятам, че органите на Министерство на вътрешните работи - Велико Търново поставят повече старания да наблюдават къде обитава той. Често е проверяван и не са установени никакви негови отсъствия ", изяснява юристът му Венцислав Фоти.

Очаква се до месец ловешката прокуратурата да внесе обвинителен акт в Окръжен съд - Велико Търново и делото по този случай, провокирал необятен публичен отзив, скоро да стартира.

" Ако би трябвало да съм откровен, колкото и постоянно да се занимавам с такива случаи, подобен не съм имал, тъй като това е доста висока скорост за основен път. И се намира, не къде да е, а съвсем на територията на Велико Търново ", показва Вълков.

Защитата на Начо Пантелеев призна, че има възможност той да признае виновността си и правосъдното разследване да е кратко.

" Вероятно позиция на прокуратура и отбрана ще съвпаднат значително ", съобщи юристът.
 Убиецът на Ферарио Спасов се скри
Убиецът на Ферарио Спасов се скри

Месец след катастрофата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР