Пет години след развода с руския президент Владимир Путин бившата

...
Пет години след развода с руския президент Владимир Путин бившата
Коментари Харесай

Людмила Путина след развода: Нова фамилия и нов живот за милиони

Пет години след развода с съветския президент Владимир Путин някогашната му жена има милиони. Макар да се крие от светлината на прожекторите, излизат данни за имотното положение на 60-годишната Людмила. Центърът за проучване на корупцията и проведената престъпност разгласява изследване по отношение на активите на Людмила Очеретная - новата й фамилия след брака й с по-младия от нея бизнесмен Артур Очеретни.

40-годишният предприемач е ръководител на Управителния съвет на фондация “Център за развиване на междуличностни комуникации”, чийто патрон е Людмила. Три източника, осведомени с работата на фондацията, споделят, че Людмила финансира литературна премия и издателство, ръководени от организацията. За брака им се разбра преди две години.
Като брачна половинка на Владимир Путин Людмила не работи и няма пари. През 2012 година Путин заявява, че брачната половинка му е получила единствено 146 000 рубли. През цялото време, когато той е подавал декларация и за нея, най-вече тя е съумяла да изкара през 2011 година - 443 000 рубли, което е 36 хиляди рубли на месец.
След развода цялото имущество остана за Владимир Путин. Бракът на Владимир и Людмила Путини продължи близо 30 години. Той е подписан на 28 юли 1983 година Руският президент и към този момент някогашната му брачна половинка имат две дъщери - Мария, родена през 1985 година, и Екатерина, родена през 1986 година За тях обаче не се знае съвсем нищо. Последните им фотоси са от времето, когато са били деца.
Години по-късно Людмила стартира да придобива активите си. Източници настояват, че тя има апартамент от 139 квадратни метра на остров Василевски в Санкт Петербург - в устието на река Нева. Съпругът на Людмила има вила във Франция на стойност повече от шест милиона евро. Тя бе купена през декември 2013 година - шест месеца след развода на Владимир и Людмила Путин. Въпреки това, съгласно публицисти, вилата е била в реституция в продължение на няколко години. В последните 13 години организацията на младия Очеретни се намира в къща, в която се счита, че Лев Толстой е написал " Война и мир ".
Фондацията на Людмила Александровна получи и пари от президентството. През последните няколко години чистата облага на компанията се мери в десетки милиони рубли. През януари 2016 година в актива на някогашната брачна половинка на Путин се появиха 240 дка в елитния комплекс към Москва " Милениум парк ", който се назовава Венеция на района поради каналите и дребните язовири.
Цената на тази земя се прави оценка от 384 до 432 милиона рубли. Фондации като ЦРМК могат да бъдат създавани за " обществени, благотворителни, културни, просветителни, научни или управнически цели " съгласно съветското правосъдно министерство. Те могат да правят предприемаческа активност, доколкото служат на задачата, за която е била основана фондацията, написа Вести.бг.

Отчети на ЦРМК демонстрират, че през 2015 година приходите му от всички източници са или 5,93 милиона $. Не е ясно кои са всички тези източници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР