Пет формации със сигурно участие в следващото Народно събрание. Победителят

...
Пет формации със сигурно участие в следващото Народно събрание. Победителят
Коментари Харесай

ТРЕНД: ПП-ДБ и ГЕРБ с изравнени позиции, ДПС и Възраждане в битка за третото място

Пет обединения със несъмнено присъединяване в идващото Народно заседание. Победителят остава неразбираем. Три партии остават под парламентарната преграда, само че с поддръжка над 3%. Това демонстрират данни от изследването на проучвателен център “Тренд ”, извършено по поръчка на “24 часа ” сред 6 и 12 март.

В първата седмица на предизборната акция, паритетът сред първите две обединения се резервира. Коалицията „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (26.5%) разполага с преднина от 0.9% пред главния си конкурент в лицето на ГЕРБ-СДС (25.6%). Движение за права и свободи удържа третата позиция с 13.6% от гласуващите, следвано от „ Възраждане “ с 12.9% от гласуващите. Българска социалистическа партия губи част от поддръжката си, оставайки със 7.5%. Причина за електоралната ерозия при социалистическата партия е навлизането в нейното поле на нов състезател в лицето на „ Левицата “. Новата лява коалиция разполага с 3.5% измежду гласуващите. 3.6% пък декларират, че ще гласоподават на идните избори за „ Български напредък “, а 3.1% за „ ИТН “. 5.1% показват „ не поддържам никого “. Резултат от тази алтернатива е преразпределен сред всички обединения, защото той не взе участие в крайния избирателен резултат при парламентарни избори.

47% от всички интервюирани заявяват, че ще упражнят правото си на глас на 2 април. Очакваната изборна интензивност съгласно данните от проучването ще бъде сред 2 милиона и 500 хиляди и 2 милиона и 700 хиляди. 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР