Пет български компании - “Тайтън Гейт” АД, “Аксидиа” АД, “Софтуер

...
Пет български компании - “Тайтън Гейт” АД, “Аксидиа” АД, “Софтуер
Коментари Харесай

Пет български технологични компании в класацията Technology Fast 500 ЕМЕА 2017

Пет български компании - “Тайтън Гейт” АД, “Аксидиа” АД, “Софтуер Груп БГ” АД, “Скейл Фокус” АД и “Булпрос Консултинг” АД - попаднаха измежду 500-те най-динамично разрастващи се софтуерни компании в класацията на Deloitte - Technology Fast 500 за района на EMEA (Европа, Близък Изток и Африка). Класацията се изготвя за 17-та поредна година от групата на организацията за секторите „ Технологии, Медии и Телекомуникации “ и се концентрира върху развиването на софтуерната екосистема. Програмата отличава компании от бранша, които са постигнали най-високи темпове на напредък на приходите в Европа, Близкия изток и Африка през последните четири години, и включва повече от 18 страни, сред които Белгия, Франция, Финландия, Германия, Италия, Холандия, Турция, Англия, страните от района на Централна Европа и други Победителите са определени въз основата на процентния растеж на приходите за интервала 2013-2016. През 2017 класацията отличава компании със междинен ритъм на напредък от 1,377% спрямо 967% през 2016, като за всяка една от тях той варира от 220% до 107,117%.

 1

От българските компании най-високо място в класацията заема “Тайтън Гейт” АД – 150-то - с растеж на приходите от 802% за интервала 2013-2016. Това е второто ѝ отличие за тази година, откакто сполучливо се класира в централно-европейската ранглиста на Deloitte - Technology Fast 50 CE (Централна Европа). Компанията създава лични артикули в региона на цифровите медии и рекламата.

С 495% растеж на приходите за обсъждания интервал, на 250-то място в класацията се подрежда “Аксидиа” АД. Компанията, която дава услуги в областта на ИТ консултантството и създаването на програмен продукт, също беше отличена и в Technology Fast 50 CE.

Следващата българска компания в класацията Fast 500 EMEA е “Софтуер Груп БГ” АД, профилирана в разработка на софтуерни решения и артикули за финансовия бранш, която заема 402-ро място с растеж на приходите от 287%.

ScaleFocus, предлагаща новаторски софтуерни услуги и софтуерни решения - се класира на 426-то място с 265% растеж, а “Булпрос Консултинг” АД, която за втора поредна година попада в влиятелната ранглиста, е под номер 460. Компанията, част от листата на Deloitte за Централна Европа за 2015 година и 2016 година, е фокусирана върху създаването на софтуерни артикули, уеб и мобилни приложения, даване на облачни услуги.

Класацията Technology Fast 500 за района на EMEA се оглавява от английската компания Deliveroo, която дава на потребителите услуга за поръчване на храна от локални заведения за хранене и вериги, които не оферират доставки. Следващите компании в листата са Lesara GmbH (Германия), Guide to Iceland (Исландия), youAPPi Ltd (Израел), Bloom & Wild (Великобритания). Миналогодишният победител Fingerprint Cards AB (Швеция) се класира на 10-то място през 2017.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР