Пестенето на електроенергията е все по-важна тема в последните няколко

...
Пестенето на електроенергията е все по-важна тема в последните няколко
Коментари Харесай

Пестене на електроенергия с полезните съвети на LG

Пестенето на електрическата енергия е все по-важна тематика в последните няколко години. В допълнение към мисълта за природата, доста хора се пробват да понижат разноските си и заради покачващата се цена на тока. Специалистите на LG събраха няколко потребни съвета, с които да оказват помощ на потребителите да употребяват уредите вкъщи с по-голямо внимание.

Изберете и използвайте уредите си рационално

Правилният асортимент на уреди за дома е от най-важните стъпки, които можете да предприемете в напъните си за понижаване потреблението на сила: да вземем за пример да се спрете на енергийно-ефективен смесен ледник с фризер и перална машина, които доста понижават разхода на сила. Енергийната успеваемост при тв приемници е по-малко търсено преимущество от потребителите, макар че тяхната годишна консумация на ток може да доближи 100 kWh за общоприет 55-инчов, G категория тв приемник - съгласно етикета им за успеваемост - не прекомерно огромен разход, само че в битката с климатичните проблеми и високите сметки, дребните стъпки могат да създадат огромна смяна. Ако сте в развой на избор на нов тв приемник, струва си да обърнете внимание на стойностите, изписани на етикета, отнасящи се към изразходваната сила, защото някои модели могат да употребяват двойно по отношение на общоприетите правила.

Енергийната успеваемост може да бъде усъвършенствана

Можете да извършите спомагателни стъпки към спестяването на пари, като употребявате към този момент наличните уреди вкъщи с по-голямо внимание. Когато избирате къде да позиционирате хладилника да вземем за пример, уверете се, че не е покрай източник на, който излъчва топлота - като нагревател, или пък не е изложен на директна слънчева светлина, защото това съкратява виталния му цикъл, както и доста усилва употребяваната сила. Решетката на кондензатора на гърба на уреда изисква добра вентилация, тъй че го позиционирайте на разстояние от най-малко 5 см. по отношение на стената и я почиствайте на всеки 6 месеца.

Регулярно проверявайте дали вратата е компактно затворена. Хладилниците с технология без заледяване циркулират въздуха в елементарния фризер и ледник, тъй че да не се появи заледяване в нито един бранш, което покачва енергийната успеваемост, без да се постанова да размразявате уреда. Ако обаче не разполагате с тази технология, размразяването два пъти в годината е добър метод да подобрите успеваемостта.

Модерните тв приемници имат конфигурация за икономисване на сила, или еко режим, който може да бъде задействан, когато гледате телевизия вечер. Можете да бъдете и по-внимателни, като избягвате по този начин нареченото фоново гледане, т.е. не оставяйте тв приемникът включен, без да му обръщате интензивно внимание.

Да пестите ресурсите значи и да се преценявате при потреблението на водата, с цел да избегнете загуби. Общото схващане е, че миялните машини хабят доста вода, само че това не е правилно - те употребяват към 11-14 литра вода при всеки собствен цикъл, а при екологичен режим това може да се понижи до 9 литра. От своя страна, измиването на съдовете на ръка, тези литри могат да се доближат единствено в границите на 3 минути. Нещо повече, миялните машини са доста по-хигиенични, защото могат да работят с вода с температура до 60-65 градуца по Целзий, до момента в който това не е допустимо, в случай че миете на ръка, защото е прекомерно горещо за нас.

Пералните машини употребяват повече сила при стоплянето на водата, по тази причина за общоприетоо зацапване, по-ефектвно е да употребявате темперетура на водата от 30-40 градуса. Ако уредът ви има функционалността TurboWashTM, можете освен да спестите сила, само че и време. Разбира се, старайте се да не стартирате цялостен цикъл единствено за 1-2 облекла, само че претоварването на машината също не е добър вид, защото понижава успеваемостта на измиването и изплакването - в случай че можете, изберете пералня с по-голяма съдържимост, с цел да намалите броя на циклите с пране.

Запознайте се с особеностите на дома си и вярната грижа за него

Зависимо това дали живеете в апартамент или къща, верните решения за уредите в дома ви, могат да бъдат разнообразни. В жилището отоплението и охлаждането могат да бъдат извънредно ефикасни и лесни с първокачествен климатик с клас А енергийна успеваемост и това да бъде всичко, от което се нуждаете. Но за жителите на по-високите региони, или жителите на по-големи къщи, климатикът не постоянно е най-хубавото решение. През последните години термопомпите има за какво да печелят последователно вниманието на потребителите, защото понижа доста излъчванията на въглероден диоксид и потреблението на изкопаеми горива.

Термопомпите са способни да извличат до 75 % от силата, която употребяват, от околния въздух или геотермалната сила. Те оферират екологични решения, които могат да заменят системи като котли, които употребяват изкопаеми горива за топла вода и отопление. Термопомпите се употребяват освен за отопление и топла вода, само че могат да се употребяват и за изстудяване. Технологията им в действителност е това, което прави допустима главната функционалност на климатиците. Подобно на климатик, термопомпата може да охлади дома, само че може и да го отоплява и да обезпечава топла вода. Те са извънредно зелено решение, което освен оказва помощ на природата, само че и икономисва от бюджета за отопление и изстудяване доста. LG Therma VTM R290 Monobloc и Therma V R32 Split 4 и 6 киловат обезпечават усъвършенствана продуктивност при нагряване на водата и надеждни интервенции при ниска температура. В допълнение към обезпечаване на температура на изходящата вода до 75оC, Therma V R290 Monobloc работи надеждно и с цялостна мощ при ниски температури до -15оC.

С тези лесни стъпки и повишение на информираността към употребяваните артикули, всеки консуматор може да направи своя дребен принос в опазването на околната среда, като през това време повлияе позитивно и на личните си сметки за електрическа енергия.

# # #
За LG Electronics, Inc.
LG Electronics е международен иноватор в софтуерната и консуматорската електроника с наличие в съвсем всяка страна и интернационален човешки запас от над 74 000 души. Четирите бизнес подразделения на LG - Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Vehicle component Solutions и Business Solutions - са с общ световен доход от над 80 трилиона корейски вона през 2022 година. LG е водещ производител на потребителски и търговски артикули като тв приемници, електродомакински уреди, климатична техника, монитори, роботи в областта на услугите, автомобилни съставни елементи, както и висок клас марки като LG SIGNATURE и LG ThinQ, познати по целия свят. За повече информация по отношение на LG Electronics, апелирам, посетете www.LGnewsroom.com.

Контакти:

Simona Klimentova
Managing Director
Media Marks Agency

+359 887 939 599
[email protected]
7 Rezniovete Str.
1000 Sofia

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР