Песков нарече реакцията на администрацията на Белия дом на интервюто

...
Песков нарече реакцията на администрацията на Белия дом на интервюто
Коментари Харесай

Песков нарече реакцията на Белия дом на интервюто на Путин „умишлено изкривяване на контекста“

Песков назова реакцията на администрацията на Белия дом на изявлението на Владимир Путин с телевизионния публицист Дмитрий Киселев „ съзнателно деформиране на подтекста “ и „ отвращение да се чуе “ какво сподели съветският държавен глава се споделя.

„ Това е съзнателно деформиране на подтекста и отвращение да се слуша президента Путин. Отново няма нищо ново в това. Това е нещо, което следим доста съсредоточено отдавна, изключително през последните две години “, Песков сподели, разяснявайки думите на прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер, че Байдън е бил осведомен за изказванията на съветския държавен глава по нуклеарните въпроси.

Песков не поддържа мнението на публицистите, че изявлението на Путин е провокирало нервност във Вашингтон.

 „ Не съм склонен с вас, че това е нервност. Това е изцяло съзнателно извадено от подтекста “, сподели той.

Говорителят на Кремъл акцентира, че „ в това изявление Путин не е отправял никакви закани за потребление на нуклеарни оръжия “. „ Той отговори на въпросите на публицистите. Това бяха тъкмо въпросите на публицистите, а не някакви специфични изказвания на президента. Президентът говореше за аргументите, които биха могли да създадат потреблението на нуклеарно оръжие неизбежно. Това са аргументите, които са посочени в нашата съответстваща документи, които са добре известни в целия свят “, означи прессекретарят на съветския водач. Освен това, означи Песков, „ всички на Запад съзнателно пропускаха думите, че в никакъв случай не им е хрумвало да употребяват да вземем за пример тактическо нуклеарно оръжие, макар другите обстановки, зародили по време на бойните дейности “.

Според съветската нуклеарна теория потреблението на нуклеарни оръжия от страната е допустимо, в случай че врагът употребява тези или други типове оръжия за всеобщо заличаване против Руската федерация и нейните съдружници, приемането на надеждна информация за изстрелването на балистични ракети към нахлуване на Русия и нейните съдружници, влияние на врага върху обекти, нужни за ответни дейности на нуклеарните сили, както и при положение на експанзия против Руската федерация с потребление на стандартни оръжия, когато самото битие на страната е застрашено.

По-рано Путин в изявление за телевизионния публицист Дмитрий Киселев разгласи опцията за потребление на нуклеарно оръжие при положение на опасност за съществуването на съветската страна, накърняваща нейния суверенитет и самостоятелност.

 

Източник – TАСС/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР