Пещерата Теомим играела ролята на светилище, където хората общували с

...
Пещерата Теомим играела ролята на светилище, където хората общували с
Коментари Харесай

Некромантия в Йерусалим: Намерени човешки черепи свидетелстват за общение с мъртвите

Пещерата Теомим играела ролята на светилище, където хората общували с мъртвите, надявайки се да погледнат в бъдещето. Тя, осеяна с човешки черепи и разнообразни артефакти, се свързва с магия, което кара откривателите да я считат за евентуална „ врата към другия свят “.
 
След като изследват находките в пещерата, откривателите допускат, че секрети ритуали, свързани с некромантията, т.е. взаимоотношението с мъртвите, евентуално са били осъществявани в Теомим. Изследователите изясняват, че тези ритуали нормално са били осъществявани в гробници или погребални пещери, макар че от време на време са се правили в некиомантейон (или некроманция), който е бил именуван „ оракулът на мъртвите “.

Тези свещени места нормално се намирали в пещери или покрай водни басейни, за които се считало, че служат като вероятни проводници към другия свят, пише IFLScience. Свидетелствата от началото на 19-ти век за Теомим разказват по какъв начин локалното население приписва лечебни свойства на изворната вода, течаща в пещерата. Скорошни проучвания са разкрили предмети от римската ера, скрити там, доста от които може да са били употребявани за връзка с мъртвите.

Авторите на проучването означават: „ Някои от пукнатините съдържаха групи от маслени лампи, осеяни с оръжия и фаянсови съдове от по-ранни столетия или до човешки черепи. “

Въпреки че дешифрирането на точната функционалност на тези антични артефакти е сложна задача, откривателите изясняват, че човешките черепи са били необятно употребявани в цялата Римска империя, в това число Палестина и нейните покрайнини, по време на церемонии и връзка с мъртвите.

Те също по този начин означават, че в сходни ритуали постоянно се употребяват маслени лампи, защото участниците се пробват да предскажат бъдещи събития въз основа на формите на пламъците.

Освен това откривателите означават голям брой исторически източници, които демонстрират, че духовете са имали злост към избрани метали, по-специално бронз и желязо. Следователно те допускат, че съществуването на мечове и други оръжия може да е служило за „ отбрана на вярващия от зли духове и гарантиране, че приносът на съответен дух не е присвоен от други субекти “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР