Пещера. Силата на Левски промени съдбата на България, а съдбата

...
Пещера. Силата на Левски промени съдбата на България, а съдбата
Коментари Харесай

Васил Василев, Общобългарски комитет „Васил Левски“: С изграждането на паметник на Апостола жителите и ръководството на Пещера направиха национален рекорд

Пещера. Силата на Левски промени ориста на България, а ориста на Левски възроди духа на България. Това сподели при откриването на паметника на Васил Левски в Пещера Васил Василев, ръководител на Общобългарския комитет „ Васил Левски “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пазарджик. „ Прави ми усещане, че на всички места тази година се усеща един нечуван напредък по повод отбелязването на 180 години от рождението на Апостола. Посещавам няколко места на ден в последните дни, тъй като на всички места в цяла България се празнува Васил Левски. Такова нещо, коства ми се, не се е случвало и това си има пояснение. Смятам, че в тези времена, в които ние останахме без идеология, единствената идеология се оказаха парите. Но те не могат да обзет всички хора по този начин, както една идеология, една философия може да ги обхване, да ги плени и да ги накара да правят нещо дружно. Парите всеки ги печели независимо, идеологията събира хората. Като че ли в България имаме потребност от идеология, идеология чиста. И я откриваме, събрана на едно място, подредена в наследството на Васил Левски “, добави Василев.
„ Ако се вгледаме, в Апостола има всичко, което ни би трябвало. Ние просто би трябвало да го проучим и най-много да го изпълняваме. Едва ли не всяка негова дума, писана и останала за поколенията, е част от тая идеология. Как би могло да се назова другояче неговото просветление – да изберем най-разсъдливите, непрекъснатите, безстрашните, великодушните. Какво, с изключение на идеология, са неговите апели за приятелство и тъждество сред хората. Затова хората да си оказват помощ, само че и да съблюдават законите. Затова хората би трябвало да бъдат единни в името на положителното бъдеще, което всички желаят и всички чакат, само че не всички се борят да реализират “, сподели още Васил Василев. Той благодари на кмета на Пещера Николай Зайчев и сподели, че в града хората са създали нещо, което по думите му е народен връх. „ Само за няколко месеца в град Пещера бе учреден Общински комитет на Васил Левски. Той си сложи за цел да построи монумент на Апостола, събра пари, откри художник и ваятел. Те съумяха да го изпълнят и в рамките единствено на няколко месеца ние стоим до този прекрасен монумент, построен за необикновено малко време “, акцентира Васил Василев.
Теодора ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР