Пещера. При голям интерес преминава седмият Национален фестивал на кешкека

...
Пещера. При голям интерес преминава седмият Национален фестивал на кешкека
Коментари Харесай

Стоян Йовчев, Община – Пещера: При голям интерес преминава Националният фестивал на кешкека и народните умения в село Радилово

Пещера. При огромен интерес минава седмият Национален фестивал на кешкека и националните умения в пещерското село Радилово, заяви за Радио „ Фокус “ – Пазарджик Стоян Йовчев, специалист в Община Пещера. Стотици поданици на общината и района и тази година пристигнаха, с цел да се срещнат с локалния бит за подготвяне на кешкека. 12 баби, сдобили се с внуци през годината, осигуриха продуктите за характерното ядене, което се готви, когато има новородено в къщата.
Празникът бе открит публично през вчерашния ден то кмета на Община Пещера Николай Зайчев. В формалната вечерна стратегия на фестивала бе показана част и от аудио-визуалният артикул на Марио Балабанов, основан по план „ Активни общности: създаване на потенциал за смяна “ на Платформа Агора. Марио Балабанов е композитор и работи в региона на аудио-визуалните изкуства. Той гостува в Община Пещера една седмица, като съумя да посети най- забавните забележителности в общината: Пещера Снежанка, Крепост Перистера, Бесепарските ридове.
Албена ЖИЛЕКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР