Пешеходците в Търново и София трябва да бъдат изключително внимателни.Голяма

...
Пешеходците в Търново и София трябва да бъдат изключително внимателни.Голяма
Коментари Харесай

Две пешеходни пътеки - две различни препятствия СНИМКИ

Пешеходците в Търново и София би трябвало да бъдат извънредно деликатни.

Голяма част пешеходните пътеки в страната всеобщо не дават отговор на условията - те имат недостатъци и дефицити. Някои от пешеходните пътека не са боядисани в съответния цвят, при други липсват предупредителни знаци за водачите за съществуването им.

В социаланата мрежа Facebook бяха оповестени фотоси на две пешеходни пътека с две различни препятствия, които са меко казано безумни.

Едната пешеходна пътека се намира във Велико Търново - в регион Западен. В зоната на пешеходната пътека, директно до тротоара, е сложена шахта, която е без похлупак. 

" Влизаш одман! ", сбито е написал Иван Бъчваров, който е снимал безумието на пешеходната пътека в Търново.

Търновчани означават, че на въпросната пешеходна пътека пресичат най-вече деца и е неприемливо положението, в което се намира. 

" После за какво хората пресичали където няма пешеходни пътеки... ", разяснява Стефан Панов.

Втората неуместна пешеходна пътека се намира в град София, квартал " Дружба ". Там пешеходната пътека е неуместна и рискова за пресичащите, защото са сложени трудности. Маркировката дава преимущество на пешеходците, само че на половина. За да стигнат до отсрещния тротоар, майките с колички следва да слязат от " зебрата ". А в края й се намират и самите трудности - пластмасови разделители сред валеалеята и пътното платно.

Проблемът с пешеходната пътека в София ще бъде решен още идната седмица, това съобщи Георги Георгиев - ръководител на общинския съвет.

Пешеходната пътека във Велико Търново:



Снимка: Иван Бъчваров

Пешеходната пътека в София:



Снимка: Леонид Стойчев
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР