Пешеходната зона от площад Света Неделя може да достигне до

...
Пешеходната зона от площад Света Неделя може да достигне до
Коментари Харесай

До Централни хали може да достигне пешеходната зона от площад Света Неделя

Пешеходната зона от площад „ Света Неделя " може да доближи до бул. „ Тодор Александров ", а по-късно и до улица „ Екзарх Йосиф " при Централни хали, стана ясно от представянето на заданието за състезанието за цялостна реорганизация на площада.

Снощи се организира публично разискване на заданието за архитектурно-градоустройствения план за реорганизация на региона – план, който планува възобновяване, възобновяване и създаване по нов метод на площада „ Света Неделя “ и на прилежащите му обществени пространства.

Доц. арх. Валери Иванов – управлявал на екип от катедра „ Градоустройство “ в УАСГ, заключи в „ Хоризонт до обед “:

Изказванията бяха положителни и ориентирани към устрема да се сътвори една по-хуманна, по-цивилизована, по-здравословна и по-многофункционална среда на това емблематично пространство. Снощи беше обсъждано задание за бъдещия план, а бъдещият план занапред ще се създава, евентуално в изискванията на едно конкурсно начало. Проблемът е важен и той изисква единодушие на всички заинтригувани страни, там е нужен един баланс сред сакралното пространство и ежедневното придвижване на столичани и туристи, сред груповите потребности от търговия и други услуги и самостоятелния блян към уют и комфорт,  между институционалния темперамент на близките здания и човешката нужда от едно успокоение – в този подтекст заданието регламентира една най- обща рамка, едни най-общи условия към бъдещия план, без това да лимитира креативната независимост и разрешава един полет на креативното въображение. Основните параметри, които са заложени в заданието, са стремежът да се регистрира духът на мястото. Ние бихме желали да създадем едно многофункционално пространство, което би дало отговор на потребностите на всеки един консуматор. Бихме желали да създадем един човешки уют, желаеме да създадем и всички удобни условия за действие на близките здания. Успоредно с това, без да затрудняваме връзката и превоза, да осигурим едни оптимално положителни условия за напредване.  

Още по тематиката можете да чуете в изявлението от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР