Песента за Лена Бориславова е скеч, който е облечен в

...
Песента за Лена Бориславова е скеч, който е облечен в
Коментари Харесай

Петра, изпълнителката на „Хищна хиена“: В песента за Лена има просташки текстове, които ме подразниха!


" Песента за Лена Бориславова е скеч, който е облечен в картинки. Мога да я дефинира като развлекателна халтурка. Подразни ме текстът, тъй като можеше да бъде по-изискан и малко по-елегантно написан, тъй като се слуша от дребни деца. Там има балкони и някакви неща, които се вършат. И аз изпях за Бил Клинтън, Моника Люински и пурата кубинска, само че беше поднесено по ръба на бръснача. Докато в тази обстановка има по-просташки текстове, които мен персонално ме жегнаха. "



Това разяснява пред " България Днес " емблематичната и обичана изпълнителка Петра Атанасова, която преди повече от две десетилетия изпя безконечния шлагер " Хищна хиена ".

 

 Петра признава, че и нея са я имитирали

Петра признава, че и нея са я имитирали

Изказването й е във връзка песента, която Слави Трифонов пусна в персоналния си профил във Facebook, отдадена на някогашната говорителка на държавното управление Лена Бориславова. Парчето, за което се допуска, че е изпълнявано от сценаристите на шоуто на Трифонов, единствено за броени часове провокира напрежение в обществото поради текста и внушенията. Музиката от песента е заимствана точно от " Хищна хиена ", а текстът е модифициран от истинския към актуалната обстановка. В него Бориславова търпи много обиди, някои от които искрено пошли.

 

 Певицата по време на най-силните си креативен години

Певицата по време на най-силните си креативен години

" Има хиляди разновидности, които са правени на моята ария, само че нито един от тях не е в десетката. А песента ми продължава и до ден сегашен да е настояща, популярност на Бога. Уважавам всички сътрудници от " Ку-ку бенд " и Слави. Това е просто един скеч, тъй че не е нещо съществено. И мен доста пъти са ме имитирали, само че не преставам да ги обичам. Интересно и настоящо е, само че сега има доста по-важни неща, които вълнуват хората и целия свят ", сподели още пред вестника Петра.

" Песента можеше да стане по-добре. Можеше да стане част от модерното течение, само че евентуално не са го мислили съществено. Ако бяха го мислили съществено, щяха да го създадат да е върхът. А то е въображаемо апропо и по тази причина звучи по подобен метод. Еднократна история и като всяко знамение за три дни ще бъде забравено. Едва ли някой в кръчмата ще стартира да пее за Кака Лена ", добави Петра, която държи правата върху текста на " Хищна хиена ".

" България Днес " се свърза и с създателя на текста Стефан Цирков, който сега е артист в Драматично-куклен спектакъл " Иван Димов " в Хасково. Думите към емблематичното парче, което се припява и в наши дни, създателят написа през 1998 година

" Чух песента за Лена Бориславова и мога да кажа, че не обичам такива директни внушения. Текстът е пряк и това е жалко. Каквата и да е Лена, не е хубаво един мъж да се нахвърли върху жена и да се гаври с нея. Не мога да кажа кой е този мъж, тъй като не знам кой е написал текста, евентуално е някой от сценаристите. За мен е по-интересно дали Слави Трифонов е чул тази ария, откакто я е споделил. Ако е по този начин - пиши го бегал, дето се споделя ", съобщи Цирков.

Актьорът разкри, че получава 60 лв. хонорар за текста. " Дотогава нямаше такава ария и с този албум Петра влезе в " Пайнер ". Бях на гарата в Димитровград, когато написах текста върху кутия от цигари. Вкъщи го изтананиках, Петра го хареса, направихме запис и го изпратихме в " Пайнер ". Харесаха го и го пуснахме. Митко Пайнера тогава ми сподели: " Стефчо, на петдесет маси на димитровградския пазар се слуша тази ария, избихме рибата ". Петра подписа контракт, аз получих 60 лв. като създател на текста. С сътрудници от хасковския спектакъл направихме клип ", върна лентата обратно Цирков, който е някогашен брачен партньор на Петра. Артистът отхвърли информацията, че " Хищна хиена " е кавър на турска ария, а разкри, че са взаимствани претекстове от гръцко парче.

За песента за Бориславова Цирков е безапелационен, че щом нещо не е направено хубаво, остава мъка.

 

 Стефан Цирков написа текста върху кутия от цигари

Стефан Цирков написа текста върху кутия от цигари

" Жорж Ганчев искаше да ни съди поради Жоржи Шоумена в песента ни. Но скоро по-късно разбра, защото беше широкоскроен, че е жалко е да съдиш реализатор за ария. А и му беше реклама. Лена Бориславова и " Продължаваме промяната " мога да съдят въздуха, водата и всяко живо създание. Като вземат да съдят някого за написано нещо и изпитвам странни усеща. Доскоро двете страни седяха на една маса и ядяха и пиеха дружно. Този скандал пристигна тъкмо в точния момент, с цел да заглуши абсурда с кино лентата за Ботев ", добави Цирков, който на 25 януари ще играе в постановката " Дванайсета нощ " на сцената на Сатиричния спектакъл в столицата.


Строфите си наподобяват
 

Строфите в песните " Хищна хиена " и тази за Лена Бориславова поразително си наподобяват.

" Уморена, изтощена,

гладна хиена,

в Народното събрание влизам аз,

в този час.

Ще приказвам с предприемача

Жоржи шоумена,

че бизнес дама ставам аз ", се пее в оригинала от 1998 година

" Уморена Кака Лена

гладна хиена,

във кабинета влизам аз

във този час.

Ще приказвам с предприемача -

Киро Шоумена,

че представител ставам аз ", гласи текстът във разновидността от последните дни.

В песента за Бориславова има няколко израза, които провокираха мощно публично неодобрение - " със мустаци натъкмена ", " министерските покои към този момент са ми познати ", " мандръсаха ме в чужбина ", " самолета подвигам аз ", " Ах минети ма взимети, на тези парапети ", " баджанаци върша аз ", " единствено легла, тез легла " и други.


Бориславова ще съди Слави и хората му


" Към листата от ответници в съда преди малко се причисли и група неосъществени сценаристи. Зад тях се крие проваленият политически шоумен, който се усеща максимален мъж, когато удари жена, която го превъзхожда във всяко отношение ".

 

 Лена Бориславова

Лена Бориславова

Това написаха във Facebook от " Продължаваме промяната ", като оповестиха, че партията ще поддържа всички правни ограничения, които Лена Бориславова подхваща по отношение на клеветническата акция против нея.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР