Песента, с която Израел ще се представи на конкурса Евровизия

...
Песента, с която Израел ще се представи на конкурса Евровизия
Коментари Харесай

Свързаха песента на Израел за Евровизия с нападението от 7 октомври

Песента, с която Израел ще се показа на състезанието " Евровизия " тази година, провокира диспути в страната, заяви ДПА. Парчето носи заглавието " Октомврийски дъжд " и се извършва от 20-годишната певица Еден Голан.

 

Дебатите за песента, почнали в Израел, още веднъж отвориха тематиката за дисквалификация на песента, написа Българска телеграфна агенция.

 

Според медийни изявления заглавието на песента насочва към нападението на " Хамас " над Израел на 7 октомври, при което бяха убити над 1200 души.

 

Песента към момента не е показана публично. Според изявления израелският публичен ефирен канал " Кан " (Kan) е оповестил, че текстът на песента няма да се трансформира, даже да съставлява риск за вероятно безучастие в състезанието.

 

Европейският съюз за радио и телевизия, който е уредник на песенния конкурс " Евровизия ", разгласи, че е в развой на оценка на текстовете. Всички телевизионни канали би трябвало да подадат записите си до 11 март.

 

" Ако някоя ария е неприемлива по някаква причина, съответният ефирен оператор ще получи опция да взе участие с нова ария или с нов текст ", разгласи съюзът.

 

Организаторите към този момент се оповестиха срещу изключването на Израел от състезанието, за което настояха шведски актьори във връзка войната в линията Газа. Европейския съвет за радио и телевизия са безапелационни, че състезанието няма да е сцена на политически конфликти.

 

Тази година " Евровизия " ще се организира в Малмьо, Швеция, през май.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР