Песента Избори“ на Зорница Славова и C-MO (Симеон Желязков) спечели

...
Песента Избори“ на Зорница Славова и C-MO (Симеон Желязков) спечели
Коментари Харесай

Песента Избори на Зорница Славова ft. C-MO спечели Голямата награда на конкурса Пролет 2023

Песента „ Избори “ на Зорница Славова и C-MO (Симеон Желязков) завоюва Голямата премия на Конкурса за нова българска поп и рок музика „ Пролет 2023 “ на БНР. Музиката, текстът и аранжиментът  на песента са на Зорница Славова. За пръв път носителят на Голямата премия беше определен от професионалното жури по време на галаконцерта на финалистите.   

„ За нас беше чест да разделяме една сцена с всички, които се състезаваха довечера. Надяваме се музиката ни да повлияе на всеки от вас. Продължавайте да слушате готина музика, “ сподели Зорница Славова при приемането на наградата.  Наградата беше връчена от генералния шеф на БНР Милен Митев, който сподели: „ Днес се прави прелестна българска музика! Този конкурс съществува толкоз дълго време, тъй като съумява да се преоткрива! “ Голямата премия в състезанието „ Пролет 2023 “ е красивата пластика на доктор Елизар Милев и звукозапис на нова авторска музика, финансиран и продуциран от БНР в размер на 12 хиляди лева  

„ Сивото Страшно “ на BOIL (музика и текст Боил Каранейчев; аранжимент: Боил Каранейчев, Емилио Мархолев, Христо Нейчев, Николай Костадинов, Николай Тошев) завоюва Наградата за дебют, избрана от музикалните редактори в Българското национално радио. Призът беше връчен от продуцена на състезанието Елена Ангелова. „ Много благодаря на БНР, на всички вас, че сте тук и подкрепяте артистите! Това е ужасно самопризнание “, показа той.
 
Наградата на публиката завоюва „ Самота “ на LATIDA (музика, текст и аранжимент Елизабет Нешева, Яна Балева). Тя беше избрана с вота на слушателите, които в продължение на месец гласоподаваха в платформата на състезанието. „ Това е най-голямото самопризнание, което сме получавали до момента. За първи път получаваме премия като създатели на музика. Вълнуваме се, че сме докоснали толкоз доста хора “, споделиха Яна и Бети. Те получиха специфична премия – китара, връчена от Теодора Димчева, шеф на „ Кремона “ – България.

На церемонията беше оповестено, че българският участник на фестивала „ Евросоник “ в Грьонинген, Нидерландия е триото TRIGAIDA. Те бяха определени от уредниците на най-големия европейски шоукейс фестивал измежду петте номинации, селектирани в България измежду 33 претенденти. Оскар Стейн, букинг управител на „ Евросоник “, стимулира избора: „ Решението взехме след в детайли разискване с програмния шеф на фестивала. Вярваме, че Ася Пинчева, Иван Шопов и Георги Маринов са доста надарени. Те имат неповторима музика, която да предложат на света и ще се откроят на нашето събитие. “ TRIGAIDA благодариха за оценката и признаха, че това е първата им премия. Призът беше връчен от Теодосий Спасов, член на Управителния съвет на БНР. Българското национално радио като член на Европейския съюз за радио и телевизия обезпечават присъединяване на българския участник на влиятелния музикален конгрес.

Снимки: Ани Петрова, БНР
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР