Песента „Една“ е по музика, текст и аранжимент на Керана

...
Песента „Една“ е по музика, текст и аранжимент на Керана
Коментари Харесай

Васко Василев и Керана създадоха песен специално за наградите Икар 2021

Песента „ Една “ е по музика, текст и аранжимент на Керана и е основана особено за церемонията на премиите Икар, които тази година са под знака на 100-годишнината на Съюза на артистите.

Премиерата на дуета се състоя по време на връчването на 47-мите Награди ИКАР на 11 май в Народния спектакъл.



„ Забелязах Керана още в „ Гласът на България “, изслушах авторските им части с групата „ Керана и космонавтите “ и си помислих, че би било забавно да направя нещо с нея. Гласът ѝ има страховит диапазон и тя може да направи каквото си изиска с него. Отделно е доста изобретателна – същински създател, който знае какво желае. За мен беше доста елементарно, тъй като тя знаеше по какъв начин желае да звучи гласа ѝ, по какъв начин да звучи цигулката и мисля, че се получи вълнуваща ария “, споделя Васко Василев.

Керана дефинира песента като признание към непосредствен човек, към себе си, тъй като има вяра, че най-силната връзка, която имаме, е с нас самите. И двамата с Васко благодариха на Съюза на артистите в България и персонално на Христо Мутафчиев за поканата да бъдат част от Икар 2021.
Снимка: БГНЕС  Васко Василев и Керана сътвориха ария особено за премиите Икар 2021

Веднага след церемонията Васко Василев отпътува за серия от концерти в Испания и завършване на нов студиен план, отдаден на Шопен. В края на месеца пък стартира назад работа в Кралската опера в Лондон, където последователно продукциите влизат в темп на работа от преди пандемията.

„ Керана и космонавтите “ довършват в студио дебютния си албум, който следва да излезе до месец, а за представянето му са планувани серия от концерти по огромни музикални фестивали като Music Daze на рид Бунарджика в Пловдив на 13-ти Юни, Sofia Live Fest на Колодрума в Борисовата градина в София на 20-ти Юни, Vola Open Air на връх Околчица на 17-ти Юли, както и огромен независим концерт на 28-ми Юли на сцената на Sofia Summer Fest в Южния парк в София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР