Перуанец, обвинен в изпращане на 150 фалшиви бомбени заплахи в САЩ

...
Американските власти казват, че мъж в Перу е изпратил повече
Коментари Харесай

Американските власти казват, че мъж в Перу е изпратил повече от 150 фалшиви бомбени заплахи до американски училища, синагоги и други обществени места сгради, след като тийнейджърки отказаха да му изпратят изрични снимки.

Перуанските власти арестуваха Еди Мануел Нунес Сантос в Лима във вторник, съобщи Министерството на правосъдието на САЩ.

33-годишният Нунес Сантос е обвинен в изпращането на заплахите по-рано този месец.

Заплахите за измамни бомби предизвикаха евакуации и други смущения.

Представяйки се за тийнейджър на име „Лукас“, твърдят следователите, г-н Нунес Сантос, разработчик на уебсайтове, е общувал с тийнейджърки на платформа за онлайн игри.

Прокурорите казват, че той е поискал от поне двама от тях, включително 15-годишен, явни снимки и е заплашил да бомбардира училищата им, когато са отказали.

На 15 септември ФБР започна да получава доклади за заплахи по имейл до различни обществени сгради в Ню Йорк, Пенсилвания, Кънектикът, Аризона и Аляска.

Заплахи бяха изпратени до най-малко три синагоги в района на Ню Йорк по време на Рош Хашана, еврейския новогодишен празник. Един твърди, че тръбните бомби в сградата „ще избухнат след няколко часа“ и „ще загинат много невинни хора“.

Два дни по-късно училищата в Пенсилвания започнаха да получават заплахи, една от които доведе до евакуацията на повече от 1100 ученици в 20 различни училища.

Летища, болници и търговски център също бяха насочени. В резултат на имейлите, според прокурорите, полицията е била разположена, училищата са били евакуирани и затворени, полетите са били отложени, а болница е била заключена.

Разследващите успяха за проследяване на имейли, телефонни номера и IP адреси, свързани със заплахите за бомба със служебния имейл на г-н Нунес Сантос, казват прокурорите. заплахите предизвикаха незабавна мобилизация от страна на федералните и щатските власти, отклонявайки критични ресурси за правоприлагане и обществена безопасност, и предизвикаха страх в стотици общности в тази страна," каза американският прокурор Дамян Уилямс в изявление.

"Твърди се, че подсъдимият е участвал в това осъдително и социално разрушително поведение в изкривен опит да отмъсти на тийнейджърки, които са отказали исканията му за голи и сексуално явни снимки."

Пет обвинения срещу г-н Нунес Сантос бяха разпечатани в четвъртък, включително обвинения за изпращане на заплашителни и измамни съобщения, опит за сексуална експлоатация на дете и опит за получаване на детска порнография.

В съдебните документи не е посочен адвокат на г-н Нунес Сантос, който не може да бъде намерен за коментар.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР