Перу се превърна във втората държава от Латинска Америка след

...
Перу се превърна във втората държава от Латинска Америка след
Коментари Харесай

Перу се задъхва жестоко под тежестта на епидемията с коронавирус

Перу се трансформира във втората страна от Латинска Америка след Бразилия, минала границата от 100 000 случаи на инфектирани с ковид, съгласно данните на здравното министерство на страната. Броят на починалите от COVID-19 също мина 3000, като на континента единствено в Бразилия и Мексико има повече жертви.
Ужасяващата статистика е реалност, макар че страната наложи карантинни ограничения преди девет седмици, което сковава стопанската система.
Най-засегната от пандемията е столицата Лима и пристанището Каляо, където живее една трета от 32-милионното население на Перу, написа БГНЕС.
Здравната система в страната е претрупана и е на ръба на срутва, а публичните лечебни заведения срещат фрапантен дефицит на съоръжение.
" Това е като филм на ужасите ", съобщи Мигел Армас, санитар в болничното заведение " Хиполито Унануе " в столицата Лима пред Агенция Франс Прес. " Вътре наподобява като гробище с всички тези тела. Пациентите умират по столовете (или) в своите инвалидни колички ", показа той.
Армас и сътрудниците му от болничното заведение стачкуваха по улиците на столицата през вчерашния ден с искане за по-добро съоръжение и персонални средства за отбрана.
Крематориумите на Лима трябваше да работят денонощно, с цел да се оправят с мъртвите, до момента в който опашки от погребални коли се образуваха отвън някои лечебни заведения в квартала " Каляо ".
Още: " Бразилия победи Съединени американски щати по брой на открити случаи на ковид за 1 ден "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР