Перу ограничава достъпа до части от най-популярната си дестинация -

...
Перу ограничава достъпа до части от най-популярната си дестинация -
Коментари Харесай

Перу ограничава достъпа до Мачу Пикчу

Перу лимитира достъпа до елементи от най-популярната си дестинация - емблематичната цитанела на инките Мачу Пикчу. Туристите няма да могат да стигат до три региона на атракцията в границите на две седмици, като задачата е да се предотврати по-голямото й опустошение, оповестяват международните медии, представени от Profit.bg.

``
реклама

Мерките влизат в действие на 15 май и важат за Храма на Слънцето, Храма на Кондора и камъка Интихуатана, където достъпът ще бъде строго следен до 28 май.

“Тези ограничения са нужни за опазването на Мачу Пикчу ", показват от Министреството на културата на Перу, като прибавят, че има доказателства, че положението на каменните повърхности на атракцията, включена в листата със международно завещание на ЮНЕСКО, се утежнява.

Всеки ден в Мачу Пикчу влизат съвсем 6 000 гости. През 2017 година бяха въведени нови правила за достъп до атракцията, като през днешния ден туристите имат право да прекарат в трите емблематични области единствено по три часа. Те също по този начин не могат да се отклоняват от избраните от управляващите пътеки.

Очаква се оценка на въздействието на краткотрайните ограничения, които влизат в действие на 15 май, с цел да бъдат избрани нови непрекъснати правила, важащи от 1 юни. 

Мачу Пикчу (на кечуа: Machu Pikchu, дословен превод „ Стар връх “) е актуалното име на архитектурен комплекс в южната част на днешно Перу, издигнат от инките през 15 век, показва Wikiredia. 

Създаден е като свещена планинска резиденция на великия държател на инките Пачакути век преди неговата империя да падне, т.е. почти към 1440 година, и е функционирал до 1532 година, когато испанците нахлуват в територията на империята. През 1532 година всичките му поданици тайнствено изчезват. 

В Мачу Пикчу има 140 разнообразни структури, над 100 каменни стълбища, фонтани, свързани между тях с канали и дренажна система, издълбана в скалите. Според археолозите той е бил разграничен на три огромни бранша: заветен, национален и за аристокрацията. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР