Перспективната състезателка на ПСК Черно море“ Азра Янък спечели бронзов

...
Перспективната състезателка на ПСК Черно море“ Азра Янък спечели бронзов
Коментари Харесай

Състезателка на ПСК „Черно море“ с бронз на балканиада

Перспективната състезателка на ПСК „ Черно море “ Азра Янък завоюва бронзов орден в дисциплината 100 м бътерфлай (1:04,10 мин.) на балканиадата по плуване за младежи и девойки в Гърция.

12 БГ плувци (8 младежи и 4 девойки) орис ваха на балканските игри в Кавала, които се организираха през уикенда. Българският тим бе предвождан от треньора Любомир Лазаров. Отборът на България реализира огромен триумф, завършвайки на трет о място в комплексното класиране с актив от 183 т. Първи е съставът на Гърция с 516 т., а втори е отборът на Турция с 350 т.

„ Поздравявам Азра Янък за отличното показване. Това е първото й по-голямо съревнование. Смятам, че се показа доста добре, макар напрежението, което усещаше в навечерието на балканиадата “, разяснява пред клубния уебсайт на ПСК „ Черно море “ - www.swimming.bg основният треньор на варненци и персонален ментор на Янък - Никола Петров.

„ Нашите цели са свързани със надпреварите през идващия сезон, тъй като за Азра към момента е прекомерно рано да в стъпи в битката с нейните връстнички, които са лидерки в европейската класация за 17-годишни и по-малки. Имаме проект, който следваме и се надявам да го осъществим сполучливо “, заключи Петров.

Източник: ПСК Черно море
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР