Перспективите за последващо развитие на икономическото и инвестиционно сътрудничество между

...
Перспективите за последващо развитие на икономическото и инвестиционно сътрудничество между
Коментари Харесай

12 милиарда евро е стокообменът между България и Германия. Какво решиха президентът и посланикът у нас?

Перспективите за следващо развиване на икономическото и капиталово съдействие сред България и Федерална република Германия разиска президентът Румен Радев на среща в президентската институция с дипломат Ирене Планк .

България цени високо партньорството с немския бизнес у нас, който способства за модернизацията на българската стопанска система и прехвърлянето на технологии към страната ни, акцентира Румен Радев. Президентът изрази подготвеност за среща с водещи компании от Германия за стимулиране на интереса на немския бизнес към България и увеличение на двустранния стокообмен, който се равнява на 12 милиарда евро годишно .

По време на срещата бяха разменени отзиви за стратегическата автономност на Европа в подтекста на променената среда за сигурност в Европа, в резултат на войната в Украйна, последствията от енергийната рецесия , незаконната миграция, както и процеса на европейска интеграция за страните от Западните Балкани, за което основно значение има осъществяването на Копенхагенските критерии за участие в Европейски Съюз.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР