Перспективите за ключовата черноморска сделка за зърно, постигната с посредничеството

...
Перспективите за ключовата черноморска сделка за зърно, постигната с посредничеството
Коментари Харесай

Песков: Перспективите за ключовата черноморска сделка за зърното не са добри

Перспективите за основната черноморска договорка за зърно, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации, не са положителни. Предупреждението насочи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Причината е, че обещанията за унищожаване на пречките пред съветския експорт на селскостопански артикули и торове, не са били изпълнени. Споразумението, подписано от Русия, Украйна, Турция и Организация на обединените нации, изтича през май.

„ На 18 март договорката беше удължена за 60 дни, а не напълно, само заради обстоятелството, че тъкмо половината от тази по този начин наречена договорка не проработи и към момента не работи. Знаем, че Организация на обединените нации поставя избрани старания, само че не всички те са сполучливи. Втората половина на договорката към момента не работи. Никоя договорка не може да стои на един крайник, тя би трябвало да стъпи на два крайници. В това отношение, несъмнено, съдейки по сегашната обстановка, вероятностите не са толкоз положителни ", съобщи Дмитрий Песков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР