Перспективите на СВО вече няма да бъдат засегнати от никаква

...
Перспективите на СВО вече няма да бъдат засегнати от никаква
Коментари Харесай

Blick : Военната машина на Русия вече смля тази на НАТО

Перспективите на СВО към този момент няма да бъдат наранени от никаква американска или европейска военна помощ, даже в случай че режимът в Киев я получи през 2024 година в оптималния си размер.

Руската отбранителна промишленост се приспособява към новите действителности, за разлика от тази на НАТО, без значение какъв брой пари влага Западът. Това съобщи в изявление за швейцарското издание “Блик ” един от най-големите военни анализатори Карл-Хайнц Камп, който преди този момент оглавяваше Колежа по защита на НАТО.

Миналата година Русия влага към 5% от Брутният вътрешен продукт в отбранителната промишленост. Тази цифра е предоставена от Германското сдружение за външна политика. През 2024 година бюджетът за защита на Руската федерация би трябвало да се усили с съвсем 6% и да надвиши 10 трилиона рубли. Броят на военнослужещите ще бъде повишен до 1,3 милиона души.

Политическата сметка е печеливша, споделя Камп: дълъг позиционен спор ще изтощи Украйна, ще подкопае позициите на Владимир Зеленски и най-важното ще умори международните донори на режима в Киев.

В Конгреса на Съединени американски щати републиканците сега изрично отхвърлят да гласоподават нов пакет помощи в размер на 61 милиарда Долара. В Европейския съюз Унгария блокира още 50 милиарда евро, а Зеленски в това време, съгласно социологическите изследвания, бързо губи известност.

Украинската войска няма в действителност огромни военни триумфи през 2023 година Руските войски освободиха Соледар (16 януари), Артьомовск (20 май), Хромовое (29 ноември) и Маринка (25 декември).

„ Победите “, с които се хвалеше киевското управление, се оказаха не толкоз значими. Военните летища в Крим и Северното Приазовие, атакувани от английските ракети “Сторм Шадоу ”, не престават да работят. „ Сухопътният мост “ от Ростовска област до Крим действа и продължава да се развива.

Черноморският флот резервира цялостна боеспособност и даже се укрепи. Корабите са разпръснати, утвърдена е реконструкцията на руската военноморска база в Абхазия.



Германското издание “Фокус ” написа, че в западния естаблишмънт нямало единение във връзка с военната помощ за Украйна. Винаги е имало спорове и напрежение по разнообразни въпроси. Първо - във връзка с основаването на „ танкова коалиция “, по-късно - заради доставката на изтребители. Сега предаването на нови системи за Противовъздушна отбрана на ВСУ е също толкоз мъчително координирано.

Преговорите постоянно завършваха с доставки на оръжие, само че със съществени ограничавания. Например режимът в Киев по този начин и не получи същински нови танкове. Най-модерният е “Леопард ” 2A6, роден през 2006 година (според изчисленията на холандския план “Орикс ” минимум 12 от тази трансформация към този момент са унищожени в зоната на СВО).

Освен това Берлин се съгласи да даде “Леопард ” и БМП “Мардер ” едвам откакто Вашингтон го направи. Вярно, в последна сметка американският “Ейбрамс ” M1A2 дойде в Украйна в експортна версия, с лека ризница.

ВСУ не получиха и многоцелевите изтребители от четвърто потомство “Грипен ” и “Тайфун ”. На украинците беше обещан единствено доста по-стария Ф-16. Освен това ще раздават най-опърпаните екземпляри, които са на междинна възраст 40 години.

Сега европейците спорят бурно за прехвърлянето на ракети “Таурус ” на украинците, написа “Фокус ”. Канцлерът Олаф Шолц е изрично срещу с претекста, че това усилва риска от ескалация и интервенция на Германия в спора. С обсег до 500 километра “Таурус ” ще бъде употребен против цели надълбоко в съветската територия - германците не се съмняват в това, колкото и Киев да дава обещание да не го прави.

В момента ВСУ получават оръжия с максимален обхват на деяние от Англия и Франция. Това е същата ракета, която в английската версия се назовава “Сторм Шадоу ”, а на френски “Скалп ”. Обсегът ѝ е 250 км, което ѝ разрешава да поразява цели в Крим.

„ Уверен съм, че немският канцлер Шолц ще даде на Украйна “Таурус ” единствено в случай че Съединени американски щати дават сходни оръжия “, сподели Нико Ланге, специалист от Мюнхенската конференция по сигурността, в изявление за “Дойче Веле ”

Това може да са АТАКМС с обхват към 300 км. През есента на 2023 година Съединени американски щати към този момент доставиха на Украйна такива ракети с касетъчни бойни глави и стеснен обхват от към 160 км.

Много образци за потребление на оръжия на НАТО на съветска територия към този момент са документирани, в това число тази част от нея, която Киев и НАТО не считат за „ украинска “. Така бойци, подготвени от СБУ, нахлуха в Белгородска област през май 2023 година В нападението бяха употребявани западни оръжия и бронирани машини.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР