Перспективите и възможностите за последващо развитие на сътрудничеството между България

...
Перспективите и възможностите за последващо развитие на сътрудничеството между България
Коментари Харесай

Радев говори с президента на Азербайджан специално и заради газа

Перспективите и опциите за следващо развиване на съдействието сред България и Азербайджан, в това число в региона на енергетиката и доставките на природен газ бяха разисквани в телефонен диалог сред президента Румен Радев и азербайджанския му сътрудник Илхам Алиев.

Българският държавен глава акцентира, че Азербайджан се е потвърдил като благонадежден сътрудник за страната ни в сложен миг на доста повишаване на цените на енергийните запаси на интернационалните пазари и България високо цени двустранното партньорство.
Георги Кадиев уточни решението си за енергийните проблеми в България
" Вчера цените на газа доближиха $180 за барел на борсата в Холандия, което е 400% растеж за последните 6 месеца. Руският газ покрива 35%...
Прочети повече
Разговорът идва 3 дни откакто енергийният министър Александър Николов изясни по какъв начин не се прави задоволително за повече доставки на азерски газ.

Формалният мотив Радев да приказва с Алиев е, че Алиев навършва 60 години. Румен Радев насочи своите благопожелания и изрази вяра за продължаващо възходящо развиване на двустранните връзки, " голям принос за което има президентът Илхам Алиев ", споделят от президентството.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР