Персоналните емоции нямат значение, България има нужда от редовно правителство.

...
Персоналните емоции нямат значение, България има нужда от редовно правителство.
Коментари Харесай

Даниел Митов: Вчера изслушахме елегията на президента по загубената лична власт

Персоналните страсти нямат значение, България има потребност от постоянно държавно управление. Това съобщи пред Нова тв Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ-СДС. Правителството не е под никакъв напън или диктат, това държавно управление, за което сме дали своят вот, е наше. Вчера се постави финален завършек на революцията, която стартира пред 2 година Революцията завърши. Отдавна приказваме, че би трябвало да има правосъдна и конституционна промяна, още преди 2 година казахме, че сме подготвени да приказваме по въпроса, не бяха нужни цели 2 година да се бавим, в този момент някой се пробва нов вид гражданска война да подвига. Някой се пробва още веднъж да споделя, че сме жертва на външни сили, подаваме странна концепция за неутралитет, двоумя се, че България може да е неутрална страна, акцентира Митов.

За да се случи конституционна промяна, трябват гласовете на Движение за права и свободи.

В рамките на договарянията сме получили гаранции, че това което чухме изнесено от Радостин Василев, полемиките на съвета на Политическа партия за поголовни чистки, че властта няма да се упражнява по този метод. Получили сме такива гаранции, несъмнено, би трябвало да следим деликатно процеса. Държавната администрация да работи по закон, да не се вършат чистки и да не се уволняват хора безсистемно, разяснява Митов.

Борисов сподели още по време на предизборната акция, че най-стабилно и разумно би било ръководство с обединението ПП-ДБ.

Попитан дали ще сменят шефове на служби, Митов отговори: „ В диалог с Народното събрание и партиите ще се вземат решения дали би трябвало или не да се сменят шефове на служби “. Имаше опозиция против избирането на постоянен кабинет, през вчерашния ден изслушахме погребалното слово и елегията на президента по изгубената му персонална власт и излиза наяве, че тази опозиция е преодоляна значително, оттук нататък в ръцете на постоянния кабинет е да направи правилните неща, да се надяваме, че ще върви по верния път, акцентира още Митов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР