Персонализираната медицина и в частност генетичните изследвания стават все по-достъпни

...
Персонализираната медицина и в частност генетичните изследвания стават все по-достъпни
Коментари Харесай

Как генетичните изследвания на NM Genomix помaгат за здравето през целия живот?

Персонализираната медицина и в частност генетичните проучвания стават все по-достъпни и търсени от българските пациенти, регистрира един от пионерите в сферата у нас . За повече от 10 години активност компанията може да се похвали освен с доверието на хилядите обслужени пациенти през годините, само че и със все по-широкото приложение на предлаганите от нея генетични проучвания в областта на пренаталната и неонатална диагностика, психиатрията, онкологията и по-добрият метод на живот със знанието за нашите гени.

С днешна дата може да се похвали, че е помогнала да хилядите си пациенти да намерят по-добри решения за здравето си в лекуването и диагностиката на редица генетични (и не само) болести. По-важното за компанията обаче е, че дружно със своите удовлетворени пациенти съумяват да прокарат през годините концепцията за изгодите от персонализираната медицина, която слага в центъра съответния човек с неговите неповторими генетични характерности, които да се вземат поради в грижата за здравето и да му предложат най-хубавото лечебно или диагностично решение.

 фотография: NM Genomix

Пионери в персонализираната медицина в България

Не по този начин обаче стоят нещата първоначално, който сходен метод е по-скоро авангарден за нашите географски ширини, до момента в който в Западна Европа и по света към този момент се възползват от напредъка на актуалната генетика.

Така преди повече от десетилетие в Германия се появява - първият в Европа неинвазивен пренатален тест за определяне на генетични аномалии у плода с 99% акуратност и без риск от загуба на бременността. Той разрешава на бременните дами и фамилиите им да имат избор и да не се подлагат инвазивни медицински процедури, от време на време криещи риск от загуба на плода.

По това време действителността в България е такава, че сходни основни нововъведения в медицината постоянно идват със забавяне при българските пациенти. Малко след появяването си на пазара в Европа обаче с помощта на към този момент е на разположението и на бременните дами в България. Изследването се трансформира в безспорен водач в пренаталната диагностика у нас.

От тогава до през днешния ден компанията непрестанно обогатява портфолиото си с генетични проучвания и се стреми да улесни пътя им непосредствено до потребителя. Анализите на всички проучвания се организират във високотехнологични сертифицирани лаборатории в Европа и Съединени американски щати от квалифицирани експерти на високо равнище.

Социална отговорност и образование на млади фрагменти

За да предлага най-хубавите решения за здравето на своите пациенти за не е задоволително само да предлага проучванията на най-реномираните лаборатории. Не по-малко значими са и специалистите, които дават отговор за разчитането на резултатите и обслужването на пациентите. Затова през 2021-ва година сполучливо завърши първата стажантска стратегия на в партньорство във столичното 73 СУ Владислав Граматик. Като част от корпоративната си обществена отговорност постоянно се стреми да взе участие интензивно в процеса по образование на бъдещи фрагменти и да поддържа разнообразни просветителни институции с регулярни дарения. Затова и партньорството със столичното 73 СУ е естествено продължение на напъните на компанията в тази посока.

*Материалът е възложен от
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР