Персоналът в домовете за възрастни хора в Германия вече не

...
Персоналът в домовете за възрастни хора в Германия вече не
Коментари Харесай

Без задължителна ваксинация на здравния персонал в Германия

Персоналът в домовете за възрастни хора в Германия към този момент не е длъжен да се имунизира против COVID-19. Германският Конституционен съд отхвърли жалбата против наложителната имунизация на здравния личен състав, подадена от чиновници в лечебни заведения.

Очаква се условието за чиновниците на лечебните заведения и домовете за възрастни в Германия да влезе в действие на 15 март.

Днес канцлерът Олаф Шолц съобщи, че петата коронавирусна вълна, дължаща се на разновидността Омикрон, доближава своя пик, което разрешава последователно връщане към естествения живот. Подробности за анулацията на някои ограничавания ще бъдат конкретизирани идната седмица, на среща на Шолц с районните министър председатели на 16-те немски провинции.

„ Научните прогнози ни демонстрират, че пикът на вълната се вижда “, съобщи немският канцлер пред горната камара на Народното събрание.

„ Това ни разрешава на срещата сред федералното държавно управление и провинциите идната седмица да предприемем първите стъпки за наново отваряне и да обмислим още стъпки за пролетта “, добави той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР